Nu vreau să mi se plângă de milă

Populaţia asta mă enervează! Bine, doar unii oameni mă enervează. Şi nu oricum, au ei motivele lor. Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu am fost obişnuit să ţin piept greutăţilor considerând că altfel nu poţi trece peste ele.

Ştiind asta, întotdeauna am încercat să-mi rezolv problemele singur, pentru că de cele mai multe ori, eu m-am băgat în ele. Să spunem că mi-am asumat răspunderea pentru ceea ce făceam, motiv pentru care eram mai mult pe cont propriu când aveam de susţinut ceva.

Sunt unii care nu abordează stilul ăsta. Mi se pare absurd ca toată lumea să fie de acord cu mine, deci n-am nimic cu ei. Pe mine mă enervează cei care vin să-mi plângă de milă.

Încercând să-mi arate cât de mult însemn pentru ei, încep prin a spune lucruri gen: „Vai, săracul Grim, merge şi la şcoală, şi la antrenament, mai are şi blog, nici nu ştiu cum le mai face”. Săracul de mine, cum zici tu, şi-a ales să facă asta, remember? La şcoală merg pentru că vreau să ies ceva în viaţă, la antrenament merg de plăcere, iar blogul îl am tot de plăcere. Ce nu-ţi e clar? Că mi-e greu e adevărat, dar atât timp cât sunt stăpân pe situaţie şi cât sunt conştient de ceea ce fac, lasă-mă dom’le în treaba mea.

Că tu nu eşti în stare să faci mai multe lucruri deodată, foarte bine. Că vrei să excelezi într-unul, deci nu-ţi mai asumi alte responsabilităţi, şi mai bine. Numai nu mai încerca să-mi arăţi cât de bun şi grijuliu eşti tu prin modelul prezentat mai sus. Mai sunt 1001 chestii pe care le poţi face în schimb.

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • PanTeraS 2 Ian 2010, ora 15:23

  Si pe mine ma enerveaza asta… Trebuie ei sa se uite in gradina altuia ca altfel nu poate trai.

 • A.Dragos 2 Ian 2010, ora 15:57

  Pai iti au grija ca te invidiaza, nu ca le pasa cu adevarat. Cica te compatimesc dar nici nu stii cat mor aia de ciuda. :)

  • Grim_Cris 2 Ian 2010, ora 18:50

   @A.Dragos, atunci sa traiasca mult si bine. cu ciuda nu ajungi nicaieri. am invatat ca doar prin munca iti poti construi un viitor sau cel putin un loc in societate. prin munca ta, nu a altora. nu trebuie sa depinzi de ceilalti

 • Tuns Paul 2 Ian 2010, ora 17:12

  Dacă cineva se descurcă cu tot ceea ce face atunci nu trebuie să se bage nimeni în treburile lui. Părerea mea.

 • Andrei 2 Ian 2010, ora 17:24

  „să fie deacord cu mine”
  nu e un spatiu p-acolo? sau macar o cratima?

  • Grim_Cris 2 Ian 2010, ora 18:49

   @Andrei, acum e

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 2 Ian 2010, ora 18:38

  Sau vor sa-ti ceara ceva:))

  • Grim_Cris 2 Ian 2010, ora 18:48

   @MidSuMmEr NiGhT’s DrEaM, hmm .. da, ar fi si asta o tactica :)) arata ca „le pasa” ca sa ii ajut cu ceva

 • Florin M. 2 Ian 2010, ora 22:14

  Eu nu suport sa fiu consolat exagerat, daca am esuat intr-un anumit plan incer sa uit si sa merg mai departe. Cel mai tare ma oftic cand mi se aduce aminte de esecuri si momente naspa !

  • Grim_Cris 2 Ian 2010, ora 22:55

   @Florin M., aici sunt de acord cu tine. in loc sa ma lase sa uit ca am gresit, are grija sa-mi aminteasca mereu. cica o face ca sa nu mai gresesc si altadata, dar nu stiu daca sunt atat de prost incat sa fac aceeasi greseala de doua ori. mai ales daca e una de care nu vreau sa-mi mai amintesc

 • seoslayer 4 Ian 2010, ora 10:13

  „vai saracutul de grim
  cum le face oare?”:))

  astea sunt replicile? daca da… inseamna ca e de bine pentru tine;)
  esti multitasking;) si asta e un lucru bun:)

  • Grim_Cris 9 Ian 2010, ora 13:27

   @seoslayer, o fi un lucru bun, dar ma enerveaza ca imi plang de mila. de parca sunt singurul om din toata lumea care face multitasking

 • seoslayer 11 Ian 2010, ora 11:40

  nu conteaza…ar trebuie sa te bucuri ca te situezi deasupra celor care nu isi pot imagina cum ar putea cineva sa faca atat de multe… deci e de bine.
  este o atitutine atipica stilului clasic, lenes romanesc…
  keep up the good work