Oare cum să spun că nu mai vreau să-mi publice alţii lucruri pe Timeline?

Eu sunt foarte atent la ce apare în Timeline-ul meu de pe Facebook, iar asta nu pentru că ar urmări cine ştie cine ce fac eu acolo, ci pur şi simplu pentru că-mi place să fiu ordonat, chiar şi când vine vorba de Facebook.

Mi s-a întâmplat de destule ori ca anumiţi prieteni să-mi publice diverse lucruri pe Timeline, dar fără vreo explicaţie, ci doar aşa: plasează link-ul, apoi dispar, fără să mă întrebe dacă eu sunt de acord. După ce-l accesez, îmi dau seama că link-ul duce spre un proiect în care sunt ei implicaţi, un articol scris de ei sau o pagină pe care să-i votez. Şi-l şterg, apoi îi întreb de ce au făcut asta. Răspunsul, de cele mai multe ori, e pentru că voiau să-mi arate ce fac ei, dar şi pentru că s-au gândit că am mai mulţi prieteni şi ar putea vedea postarea respectivă.

Nu ştiu cum e la voi, dar pe mine mă cam deranjează comportamentul ăsta. E ca şi cum aş veni eu la tine acasă şi aş lipi pe uşă un afiş cu o reclamă de-a mea, fără să-ţi cer acordul înainte, ci doar pentru că zona în care stai tu e centrală şi există şansa să vadă mai mulţi oameni afişul meu.

Cum ar fi să-mi scrii pe mail sau printr-un mesaj privat dacă vrei să promovez un proiect în care eşti implicat sau un articol pe care l-ai scris? Nu-ţi garantez că voi face asta, dar există de vreun milion de ori mai multe şanse ca proiectul sau postarea ta să apară la mine pe Wall decât ar exista dacă o pui tu pur şi simplu.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • Luciana Corlan 19 Mai 2014, ora 20:04

  Știi că există o opțiune prin care se pot modera treburile astea, nu?

  • Cristian Florea 19 Mai 2014, ora 20:48

   E o opţiune prin care poţi bloca tot ce se postează, dar nu poţi modera. Mi-ar plăcea să pot selecta eu ce las în timeline şi ce nu.

   • Luciana Corlan 20 Mai 2014, ora 09:15

    Eu am activata o optiune prin care trebuie sa dau accept chestiilor in care sunt etichetata. Nu stiu, ce-i drept, daca se poate posta direct pe profil.

 • Dana 19 Mai 2014, ora 20:47

  Si pe mine m-au deranjat treburile astea si le-am bagat in moderare. Dupa care m-a deranjat ca trebuia sa moderez de fiecare data cand cineva imi dadea tag in vreun status si am renuntat. Acum e la liber, dar si eu sterg majoritatea lucrurilor pe care mi le posteaza cineva pe profil, mai ales pe cele care nu au legatura cu … nimic!

  • Cristian Florea 19 Mai 2014, ora 20:50

   Eu încă ţin în moderare partea cu tag, doar că unii insistă şi îşi lasă link-ul în news feed-ul meu de parcă l-ar pune pe profilul lor. :))

 • Alina T 20 Mai 2014, ora 09:16

  Settings-timeline and tagging-who cand add things to my timeline?-ONLY ME si GATA :)

  • Cristian Florea 20 Mai 2014, ora 12:55

   Dar nu vreau să-i blochez de tot. Mi-ar plăcea să pot modera ce apare şi ce nu. :D