Oare cum să spun că nu mai vreau să-mi publice alţii lucruri pe Timeline?

Eu sunt foarte atent la ce apare în Timeline-ul meu de pe Facebook, iar asta nu pentru că ar urmări cine ştie cine ce fac eu acolo, ci pur şi simplu pentru că-mi place să fiu ordonat, chiar şi când vine vorba de Facebook.

Mi s-a întâmplat de destule ori ca anumiţi prieteni să-mi publice diverse lucruri pe Timeline, dar fără vreo explicaţie, ci doar aşa: plasează link-ul, apoi dispar, fără să mă întrebe dacă eu sunt de acord. După ce-l accesez, îmi dau seama că link-ul duce spre un proiect în care sunt ei implicaţi, un articol scris de ei sau o pagină pe care să-i votez. Şi-l şterg, apoi îi întreb de ce au făcut asta. Răspunsul, de cele mai multe ori, e pentru că voiau să-mi arate ce fac ei, dar şi pentru că s-au gândit că am mai mulţi prieteni şi ar putea vedea postarea respectivă.

Nu ştiu cum e la voi, dar pe mine mă cam deranjează comportamentul ăsta. E ca şi cum aş veni eu la tine acasă şi aş lipi pe uşă un afiş cu o reclamă de-a mea, fără să-ţi cer acordul înainte, ci doar pentru că zona în care stai tu e centrală şi există şansa să vadă mai mulţi oameni afişul meu.

Cum ar fi să-mi scrii pe mail sau printr-un mesaj privat dacă vrei să promovez un proiect în care eşti implicat sau un articol pe care l-ai scris? Nu-ţi garantez că voi face asta, dar există de vreun milion de ori mai multe şanse ca proiectul sau postarea ta să apară la mine pe Wall decât ar exista dacă o pui tu pur şi simplu.

7 Comments

 1. Luciana Corlan 19 mai 2014
  • Cristian Florea 19 mai 2014
   • Luciana Corlan 20 mai 2014
 2. Dana 19 mai 2014
  • Cristian Florea 19 mai 2014
 3. Alina T 20 mai 2014
  • Cristian Florea 20 mai 2014

Leave a Reply