Funcție nouă: poți elimina anumite canale de YouTube din recomandări

De când sunt și creator de conținut pe YouTube (dacă nu ai văzut ce clipuri fac, dă click cu încredere aici) am început să urmăresc mult mai atent tot ce schimbă și ce adaugă YouTube-ul, pentru că e în interesul meu să înțeleg mai bine cum funcționează și ce așteptări să am de la el.

Așa că probabil o să vezi pe-aici din ce în ce mai multe noutăți din lumea YouTube-ului, care sper să-ți fie la fel de utile ca noutățile despre Facebook și Instagram pe care le-am tot publicat de-a lungul timpului.

Ei bine, YouTube a anunțat recent că introduce o nouă funcție care permite oricărui utilizator să dea un fel de block anumitor canale, dar e un block doar din recomandări, adică dacă vei căuta canalul respectiv în search, îți va apărea, doar că nu mai apare printre recomandările de clipuri asemănătoare.

Așa cum probabil știi deja, algoritmul YouTube analizează clipurile la care te uiți apoi îți recomandă alte clipuri video bazate pe topicurile care te interesează sau bazate pe preferințele altor utilizatori care se uită la aceleași clipuri la care te-ai uitat tu. Practic, el consideră că dacă ție ți-au plăcut clipurile de pe canalul meu (he, he), ar trebui să-ți arate și clipurile de pe canalul utilizatorului X, pentru că alți oameni care se uită la canalul meu urmăresc și interacționează cu videourile publicate de utilizatorul X.

Dar dacă ție nu-ți place de X, probabil ești sătul să-l tot vezi în lista de clipuri recomandate, așa că acum ai opțiunea de a-i spune lui YouTube să nu-ți mai arate clipuri de la el.

Momentan opțiunea este activă doar în aplicația YouTube de pe smartphone (atât iOS, cât și Android), dar în curând va apărea și pe web.

Ca să elimini anumite canale din recomandările de pe YouTube, e de-ajuns să apeși pe cele 3 puncte care apar în partea dreaptă a unui clip video și să bifezi opțiunea de „Don’t recommend channel”, iar clipurile de pe acel canal nu-ți vor mai apărea printre recomandări, ca în fotografia de mai jos.

Dacă te răzgândești și, după ce ai bifat ca un canal să nu-ți mai apară printre recomandări, vrei să înceapă din nou să-ți apară, va trebui să mergi la Google My Activity, să selectezi „Other Google activity” din meniul din stânga, apoi să cauți în listă „YouTube “Not interested” feedback” și să apeși pe Delete.

Asta va șterge absolut toate preferințele legate de clipurile și canalele pe care, în timp, ai decis că nu vrei să le mai vezi. Deci dacă ai selectat să nu-ți mai apară în recomandări 10 canale, nu poți alege să-l scoți doar pe unul de pe așa-zisă listă neagră, ci vei șterge toate setările legate de acest lucru și vor începea toate să-ți reapară.

Poate te ajută: public săptămânal un clip util pe YouTube.
Tags:
  • Adaugă un comentariu