Sony HT-S350: Ce așteptări să ai de la un soundbar și cum se conectează la TV

Săptămânile trecute am testat un soundbar de la Sony. Mai exact, modelul HT-S350. Pentru că m-am gândit că un asemenea subiect ar merita arătat într-un video, nu doar povestit despre el într-un articol, am făcut și clipul de mai jos, în care am explicat cam cum se conectează la TV și ce funcții are.

Concluzia la care am ajuns după aproape o lună de zile de folosire e că nu mai vreau să mă mai întorc la sunetul plasticos al TV-ului fără soundbar. Îmi place să aud sunetele joase din subwoofer, îmi place să pot da mai tare și să nu aud gâjâit și-mi place să pot pune muzică din Apple TV care să se audă cum trebuie.

Până acum, evitam să pun muzică de pe televizor tocmai pentru că-mi băteam joc de acele piese. Și nu sunt vreun cunoscător în ale muzicii (nici măcar ureche muzicală nu am), dar nu ai cum să nu auzi diferențele dintre sunetul scos de un televizor și sunetul scos de un soundbar sau o boxă cu un bass mai puternic.

Singura problemă pe care am avut-o până acum în materie de soundbar și TV e că televizorul se deschide singur o dată la două – trei ore în momentul în care este soundbarul conectat prin cablu HDMI. Am căutat pe net și se pare că e o problemă comună la televizoarele Samsung, la care nu prea se găsesc soluții.

Mi se pare cam aiurea că un televizor de peste 2000 de lei îi permite unui dispozitiv conectat prin HDMI să-l deschidă când vrea el, fără să pot opri acest lucru.

Oricum, soluția pe care am găsit-o a fost să conectez soundbarul prin cablu optic, lucru care face ca televizorul să nu se mai deschidă singur. Astfel, nu mai pot controla volumul din telecomanda TV-ului, dar mi-am dat seama că nu făceam asta nici când aveam soundbarul conectat prin HDMI. Deci nu mă încurcă cu nimic această modificare. 😁

Bineînțeles, dacă ai întrebări despre soundbar te rog să-mi spui într-un comentariu și am să încerc să-ți răspund.

Tags:

Leave a Reply