Am acceptat o provocare de 100 de zile 💡

La începutul acestei veri, cei de la E.ON au lansat o serie de clipuri video care te ajută să economisești energie. Și nu sunt doar două-trei direcții de economisire, ci ai un playlist întreg cu 100 de idei de economisire a energiei.

Din punctul meu de vedere, partea asta cu economisirea energiei e un lucru pe care-l putem face în primul rând pentru protejarea Planetei și abia apoi pentru noi. Dacă fiecare persoană de pe Planetă ar încerca să economisească energie schimbând doar puțin din comportamentul activităților din fiecare zi, am fi cu toții mai sustenabili și n-am mai consuma atât de rapid resursele Planetei.

Iar schimbările pot fi unele pe care nici nu le vom simți în activitățile de zi cu zi. Spre exemplu, știai că dacă pui un vas mic pe ochiul mare de la aragaz irosești cam o treime din energie? Prin simplul fapt că flacăra e mai mare decât vasul.

Sunt decizii mici pe care le putem lua pentru a economisi energie și, în final, nici nu trebuie să fie vorba despre câți bani economisim făcând asta, ci despre a ne obișnui să fim sustenabili.

Iar ca să nu crezi că doar vorbesc despre asta fără să aplic, efectiv, princiiple pe care le propăvăduiesc, am acceptat provocarea E.ON de a încerca, timp de 100 de zile, să fiu mai sustenabil.

În perioada următoare voi fi atent la toate activitățile pe care le desfășor și voi găsi metode de a consuma mai puțină energie făcând acele activități. Iar dacă reușesc timp de 100 de zile să fiu mai sustenabil, cu siguranță voi face asta în continuare, pentru că după 100 de zile deja îmi voi însuși un mod de a face lucrurile, iar ele vor deveni rutină.

Bineînțeles, voi documenta pe blog, pe Facebook și pe Instagram tot ce fac pentru a economisi energie, așa că vei putea vedea foarte ușor parcursul meu în acest sens, dar și provocările peste care voi trece.

Până atunci, te invit să te inspiri din cele 100 de idei de economisire a energiei și să încerci să adopți și tu câteva obișnuințe în acest sens. 😁

Tags:

Leave a Reply