Samsung S22 Ultra încă merită cumpărat? Hai să vedem

Oare merită să cumperi în 2023 un Samsung S22 Ultra? Hai să-l comparăm, pe scurt, cu S23 Ultra și să răspundem la întrebare.

Cred că și pentru tine smartphone-ul este gadgetul pe care îl schimbi cel mai des, nu? Este și dispozitivul pe care îl ții cel mai mult cu tine și cel în care se află mare parte din viața ta, de la fotografii, la contacte, acces la fișiere personale, mailuri și așa mai departe.

Ne-am obișnuit, o parte dintre noi, să ne cumpărăm un telefon nou o dată pe an sau o dată la doi ani, pentru că de când au apărut smartphone-urile, fiecare producător de telefoane mobile a început să lanseze cel puțin un smartphone nou pe an, iar inovațiile în domeniu ne motivau să vrem mereu ce-i mai nou și mai bun.

Ei bine, de câțiva ani încoace cred că saltul tehnologic s-a diminuat mult de o generație la alta. Chiar dacă producătorii au început să lanseze minimum 3 – 4 telefoane pe an, în loc de unul singur (în ideea că ne dau mai multe variante dintre care putem alege), diferențele dintre modelul din acest an și cel de anul trecut nu mai sunt atât de mari. Așa că e normal să ne întrebăm dacă merită să cumpărăm un telefon lansat anul acesta sau ne putem uita și la telefoanele lansate anul trecut.

Ei bine, dacă ești în situația de a-ți schimba telefonul și nu știi ce să alegi între Samsung S22 Ultra și S23 Ultra, s-ar putea ca acest articol să te ajute.

Eu cred că Samsung S22 Ultra încă merită cumpărat în 2023 fără să simți că pierzi ceva pentru că l-ai ales pe el în loc de S23 Ultra. Uite de ce:

Prețul mai bun

E normal ca telefonul lansat anul trecut să fie mai ieftin decât cel de anul acesta, nu? Da, doar că dacă ne uităm la Samsung S22 Ultra în comparație cu S23 Ultra mai vedem un avantaj: S22 Ultra are și versiune cu spațiu de stocare de 128 GB, în timp ce S23 Ultra pornește de la 256 GB. Dacă ești ca mine și-ți ții fotografiile în Google Photos, nu prea ai ce să faci 256 GB de memorie, așa că diferența de preț nu se justifică pentru mai mult spațiu de stocare.

Samsung S22 Ultra încă scorează foarte bine

Când a fost lansat Samsung Galaxy S22 Ultra, a venit ca un upgrade al lui Galaxy Note. Cei de la Samsung nu lansaseră un smartphone din seria Note în 2021, așa că în 2022 au decis să transforme S22 Ultra într-un Note adus, din punct de vedere tehnologic, în zilele noastre.

Fiind un telefon care trebuia să-i motiveze pe cei cu smartphone-uri din seria Note să facă upgrade, au inclus în el tehnologii de top și materiale premium, astfel încât să simți că e un salt tehnologic enorm.

Din acest motiv diferența de performanțe dintre Samsung S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra nu e chiar atât de mare, pentru că în S22 Ultra au inclus super tehnologii, care nu s-au mai dezvoltat atât de mult de la un an la altul.

Uite, mai jos poți vedea câteva scoruri comparative culese de pe nanoreview.net.

Samsung S22 Ultra vs Samsung S23 Ultra

La fotografii, deși Samsung S23 Ultra are o cameră nouă, rezultatele nu sunt cu mult diferite pentru nevoile de zi cu zi ale fiecăruia. Aruncă o privire peste comparațiile de mai jos, ca să vezi de ce spun asta.

Va funcționa fără probleme pentru următorii 4 ani. Minim.

Samsung promite minimum 4 update-uri majore de Android pentru Samsung S22 Ultra și 5 ani de update-uri de securitate. Versiunea Android 13 ar fi primul update major de Android pe care l-a primit Galaxy S22 Ultra, deci cu siguranță îl vei mai putea folosi liniștit până la Android 16 și minim încă vreun an peste.

Din aceste motive, cred că dacă decizi să-ți cumperi un Samsung S22 Ultra în 2023 faci o alegere foarte bună și nu simți că ratezi ceva pentru că nu ai cumpărat cel mai nou model.

Pentru cei mai mulți dintre noi, modelele de anul trecut al smartphone-urilor de pe piață sunt mai mult decât suficiente, tocmai pentru că salturile tehnologice nu mai sunt atât de mari de la un an la altul.

Leave a Reply