Televizoarele Samsung, Sony, LG și Vizio vor avea acces la AirPlay 2. Uite de ce e important

Samsung a anunțat ieri printr-un comunicat de presă că a făcut un parteneriat cu Apple și în primăvara acestui an va introduce acces la iTunes Movies și AirPlay 2 pe Smart TV-urile lansate 2018 și 2019. Dacă ai un Smart TV Samsung din 2018, acest lucru se va face prin intermediul unui update de firmware. Dacă vrei să-ți cumperi un televizor în acest an, probabil vei avea deja acces la aceste servicii după achiziție.

Totodată, Apple a făcut o pagină specială dedicată acestui lucru în care spune că funcția AirPlay va fi disponibilă și pe televizoarele Sony, LG și Vizio. Poți vedea aici toate modelele te Smart TV-uri pe care funcția va fi disponibilă.

Ce înseamnă această colaborare?

În principiu, prezența iTunes Movies pe Smart TV s-ar putea să nu te ajute foarte mult, pentru că e un serviciu încă indisponibil în țara noastră. Singura metodă de a-l accesa e să bifezi pe iPhone-ul tău că vrei să ai acces la iTunes Store-ul din SUA sau o altă țară în care acesta e prezent, dar e un efort în plus care s-ar putea să nu merite.

Interesantă, însă, e funcția AirPlay, care îți va permite să proiectezi clipuri, fotografii și muzică pe televizor direct din telefon, tabletă sau MacBook.

De ce e important?

Pentru că până acum, dacă voiai să dai play unui clip de pe telefon sau de pe MacBook pe televizor, fără să legi cabluri între device-uri, aveai nevoie de un Apple TV.

Așa cum ziceam și într-un articol anterior, Apple TV-ul este un media extender, o cutie pe care o legi la televizor printr-un cablu HDMI și care îți oferă acces la o serie de aplicații, dar îți dă și posibilitatea de a proiecta pe televizor conținutul foto și video din device-urile Apple pe care le ai deja.

Când Samsung, Sony, LG și Vizio vor introduce funcția AirPlay pe televizoarele lor, nu vei mai avea nevoie de Apple TV ca să poți transmite conținutul de pe device-urile tale Apple către televizor, ceea ce mi se pare foarte fain.

Așadar, în primăvara acestui an așteaptă-te la un update de firmware pentru televizorul tău Samsung (dacă e din 2018) sau ai grijă ca atunci când îți cumperi un televizor nou, să fie din lista de aici, dacă ești posesor de iPhone, iPad sau MacBook și vrei să poți proiecta conținut pe televizor fără cabluri în plus.

Leave a Reply