Știri din Social Media [8]

Informațiile de mai jos au apărut luni în newsletterul săptămânal pe care-l trimit abonaților de pe acest blog. Dacă vrei să primești informații asemănătoare direct pe mail te invit să te abonezi aici.

Facebook

– Deși a declarat anterior că nu ne ascultă conversațiile, Facebook tocmai a recunoscut că făcea lucrul ăsta ca să ne poată arăta reclame mai relevante. Detalii.

– Facebook Launches New Work Groups to Connect with Coworkers on the Platform

– Facebook schimbă anumiți metrici din Ads Manager. Spre exemplu, dacă promovezi un clip video, nu vei mai ști câți oameni s-au uitat la primele 10 secunde din clip. Detalii sunt aici.

Instagram

– Instagram testează o funcție care o să-ți permită să dai unfollow mai ușor celor cu care nu interacționezi. Detalii sunt aici.

–  Jennifer Aniston a setat un nou record mondial după ce și-a făcut cont pe Instagram. A devenit contul de Instagram care a acumulat un milion de followeri în cel mai scurt timp. Vorbim de 5 ore și 16 minute, cu 30 de minute mai rapid decât recordul anterior. Detalii sunt aici.

– Instagram’s Testing a New Option to Make it Easier to Remove Stories Content Across Platforms

– Instagram a publicat un ghid cu tips & tricks pentru brandurile care doresc să facă Stories pe Instagram. Îl poți accesa aici.

– 4 Ways to Improve Your Instagram Stories Organic Reach

LinkedIn

– LinkedIn este platforma în care oamenii au cea mai multă încredere, conform unui studiu. Facebook se află pe ultimul loc în top.

– LinkedIn a ajuns la 660 de milioane de utilizatori la nivel global. În România sunt aproximativ 2.7 milioane de utilizatori.

– How to Set up Your First LinkedIn Campaign in 9 Steps

– Top 10 articole publicate în septembrie pe LinkedIn în funcție de numărul de reacții

Google

– Google a cumpărat Fitbit pentru 2.1 miliarde de dolari. Cu această achiziție intră direct în topul companiilor producătoare de wearables. Detalii.

– Google Maps testează opțiunea de a adăuga pe hartă cele mai vizitate monumente istorice din orașele mari. Detalii sunt aici.

– Te-ai întrebat vreodată cum decide Google ce reclame să-ți arate? Dacă intri pe https://adssettings.google.com/ o să afli ce știe Google despre tine și pasiunile tale și cum decide să-ți arate reclame ale anumitor categorii de produse.

– Dacă deții un website făcut în WordPress, Google tocmai a făcut un plugin care-ți permite să vezi în Dashboard informații despre site, de la viteza de încărcare, la traficul din ultima perioadă și altele. Detalii sunt aici. L-am testat și eu când era în variantă beta. Mi s-a părut o opțiune utilă pentru cine nu are răbdare (sau cunoștințe) să acceseze statisticile direct din platformele Google.

– Google face o schimbare majoră în algoritm. Va afecta 1 din 10 căutări în engleză, dar au spus că ceea ce vor învăța din căutările în limba engleză va fi aplicat și pentru căutările în alte limbi. Deci sigur va ajunge schimbarea și la noi. 😁

Altele

– Why It’s Easier to Succeed With Influencers Than You Might Think

– 10 trucuri utile pentru MacBook

– Curs despre cum să faci o strategie de social media eficientă, susținut de mine și de colegul Cristian China-Birta. Cursul are loc pe 20 noiembrie, iar înscrierile se fac aici.

Informațiile de mai sus au apărut luni în newsletterul săptămânal pe care-l trimit abonaților de pe acest blog. Dacă vrei să primești informații asemănătoare direct pe mail te invit să te abonezi aici.

Dacă vrei să vezi și articolele precedente cu știri din social media, intră pe această pagină.

Leave a Reply