Support Your Local Bands – trupele mari le ajută pe cele aflate la început de drum să se afirme

Dacă obișnuiești să mergi la concerte probabil ai asistat deja la prestația unor trupe care cântă în deschiderea show-ului pentru care ai mers acolo. Vorbim despre trupe care încălzesc atmosfera înainte să vină artistul mult-așteptat, dar în același timp își promovează și ei muzica în rândul unor oameni care ar putea fi interesați de genul muzical pe care-l cântă ei.

Ce-i drept, când un artist alege cine să cânte în deschiderea concertului pe care urmează să-l susțină, este foarte atent la parcursul trupei respective, pentru că e important ca acea trupă să fie pe placul publicului din sală și să știe să facă atmosferă la începutul programului.

Cu toate astea, cum ar fi să existe concerte la care lucrurile se fac exact invers? Adică cum ar fi să participi la un concert la care artistul cunoscut cântă în deschidere pentru un artist aflat la început de drum?

Ei bine, se poate. Pentru că a luat naștere conceptul #SupportYourLocalBands, un festival dedicat lansării și susținerii trupelor underground din România. Pentru că oricât de mult ar circula informația, oricât de mult acces și viteză am avea la internet, sunt trupe din țara noastră care sună grozav, dar despre care nu știu foarte mulți.

Așa că începând de astăzi și până pe 19 octombrie poți participa la o serie de concerte care au trupe consacrate în deschidere și care sunt urmate de formații muzicale mai puțin cunoscute, dar cu un potențial enorm.

Festivalul începe astăzi, pe 15 octombrie, la Expirat. Trupele de azi vor urca pe scenă în următoarea ordine: Șuie Paparude, Alex & The Fat Penguins, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Dacă vrei să mergi la concert, te invit să cumperi bilete de aici.

Dacă nu poți participa la concert diseară, uită-te la programul complet al festivalului, că poate ai o seară liberă săptămâna asta și vrei să te relaxezi cu muzică bună. Mai mult, te invit să accesezi paginile de Facebook ale artiștilor (în special ale celor aflați la început de drum) și să le dai un Like. Astfel, dacă nu poți să fii alături de ei la fața locului, îi susții urmărindu-le activitatea online. 👍🏼

support your local bands

Leave a Reply