Tastatura Swiftkey – cea mai bună tastatură iOS și Android

Pentru scrierea textelor pe iPhone folosesc de mai bine de 3 ani de zile Tastatura Swiftkey. Swiftkey e o aplicație disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, care îți permite să scrii texte mai ușor pe telefon.

Dacă vrei s-o descarci, o găsești aici pentru iPhone și aici pe Android.

5 lucruri care-mi plac la tastatura Swiftkey

Eu am testat-o doar pe iPhone și am instalat-o pentru următoarele 5 lucruri:

  • faptul că pot scrie cu diacritice pe iPhone. De fapt, poți scrie și cu tastatura obișnuită folosind diacritice, dar e mai complicat: trebuie să ții apăsat pe tasta „s” pentru a scoate „ș” și așa mai departe. Ei bine, la tastatura Swiftkey e altfel: îți propune ea cuvinte, în așa fel încât să includă și diacritice. Astfel, când scrii un mesaj sau o postare pe Facebook de pe telefon, vei scrie cu diacritice foarte ușor.
  • faptul că reține cuvintele pe care le folosesc și știe limba română. Practic, dacă folosesc anumite cuvinte mai des, tastatura înțelege ce vreau să scriu și-mi propune acele cuvinte în propoziția pe care am de gând să scriu. Astfel, de multe ori nici nu mai apăs pe prea multe taste, ci scriu 2 – 3 litere din primul cuvânt, iar apoi tastatura îmi propune alte cuvinte pe care le-am mai folosit ca să-mi completeze propoziția.
  • faptul că pot scrie prin swype, fără să mai apăs tastele, ci mutând doar degetul de la o literă la alta. Începând cu iOS 13, iPhone-ul a introdus această opțiune și în tastatura clasică, cu care suntem cu toții obișnuiți, dar până acum nu puteam face asta pe tastatura obișnuită.
  • faptul că, prin intermediul tastaturii Swiftkey, am acces la GIF-uri, pe care le pot căuta direct prin tastatură și le pot trimite prin SMS-uri sau pe WhatsApp.
  • faptul că am mai multe teme dintre care pot alege, astfel încât să am design diferit la tastatură în funcție de preferințele mele.

Din punctul meu de vedere, e o tastatură pe care trebuie s-o încerci și după ce te vei obișnui cu ea sigur îți va plăcea mai mult decât tastatura ta obișnuită.

În plus, oamenii de la Swiftkey fac doar tastaturi, deci le e mai simplu să dezvolte inovații în această direcție și să o facă să funcționeze fără probleme. 👌🏼

Tastatura Swiftkey - cea mai bună tastatură pentru iOS și Android

Leave a Reply