Acum poți să-ți transferi toate pozele de pe Facebook în Google Photos

Am mai spus și cu alte ocazii că Google Photos mi se pare unul dintre cele mai bune tool-uri pentru păstrarea fotografiilor în cloud. Îți oferă spațiu de stocare nelimitat, plus opțiunea de a sincroniza automat cu contul tău Google fotografiile pe care le faci pe iPhone sau pe smartphone-ul tău cu Android.

În loc să ții fotografiile pe stick-uri sau în laptop și să riști să le pierzi pe toate din cauza unei probleme hardware, e mai bine să le ții în cloud și le poți accesa de-acolo când vrei tu.

Eu folosesc Google Photos de vreo 5 ani de zile și-mi țin acolo absolut toate fotografiile pe care le fac.

Ei bine, Facebook a făcut recent un parteneriat cu cei de la Google și-ți oferă posibilitatea de a transfera toate fotografiile și clipurile video din contul tău personal de Facebook în Google Photos. Dacă ai acolo fotografii pe care vrei să le păstrezi, ar fi bine să folosești această funcție.

Cum sincronizezi fotografiile de pe Facebook cu Google Photos

Primul pas e să mergi pe facebook.com/settings și, din meniul din stânga, să alegi butonul Your Facebook Information, apoi să dai click pe Transfer a Copy of Your Photos or Videos, ca în fotografia de mai jos.

Acum poți să-ți transferi toate pozele de pe Facebook în Google Photos

Pe pagina nou deschisă alegi Google Photos în dreptul lui Choose Destination, apoi vei fi întrebat dacă vrei să transferi fotografiile sau clipurile video din profilul tău.

Acum poți să-ți transferi toate pozele de pe Facebook în Google Photos

Dacă ești ca mine și ți-ai sincronizat deja toate fotografiile și clipurile video din telefon cu Google Photos, nu prea are rost să le încarci și pe cele de pe Facebook, pentru că nu faci altceva decât să dublezi conținutul care e deja acolo (asta dacă obișnuiești să urci pe Facebook fotografii pe care le faci cu telefonul mobil).

Totuși, dacă o consideri o funcție utilă pentru tine, acum știi că se poate face. 😁

Leave a Reply