Două setări mai puțin cunoscute în iOS 10

Probabil deja ți-ai făcut update la iOS 10 dacă ai ales să intri pe acest articol. Dacă nu, te invit pe această pagină, să vezi cu ce avantaje vine cel mai nou sistem de operare Apple. Dacă ți-ai făcut update-ul, hai să vezi despre ce setări vorbeam în titlu.

1. Deblochează telefonul fără să apeși pe butonul Home

Nu știu de ce, dar Apple a ales ca începând cu iOS 10 să fie nevoie să apeși pe butonul Home ca să deblochezi telefonul. Adică degeaba pui amprenta pe buton, că mai trebuie să mai și apeși pe el ca să se deblocheze. Acest lucru poate fi extrem de enervant, dacă tu nu obișnuiai să apeși pe acel buton înainte. Vestea bună e că poți face în așa fel încât deblocarea să se facă doar ținând degetul pe ecran, fără să apeși pe el. Ca să faci asta, mergi la Settings – General – Accessibility – Home Button și activează Rest Finger to Open.

2. Folosește camera ca o lupă

iOS 10 îți permite să folosești camera foto ca o lupă, cu un zoom excelent. Ca să activezi această funcție, mergi la Settings – General – Accesibility – Magnifier, apoi bifează ambele opțiuni, atât Miganifier, cât și Auto-Brightness. Acum, când vei apăsa de 3 ori pe butonul Home, vei observa că telefonul tău deschide acea lupă și că poți vedea lucruri de aproape, cu o claritate excelentă. :D Am făcut două print screenuri, una cu o poză făcută cu lupa dată la minim și cealaltă cu aceeași fotografie, doar că lupa era dată la maxim.

lupa - iOS 10

Tags:

Leave a Reply