Vodafone a lansat iPhone X. Uite cât costă și de unde îl poți comanda 

Astăzi dimineață, la ora 7:30, eram la sediul Vodafone România de pe Splaiul Independenței, nr. 1, București. Acolo urma să aibă loc lansarea oficială a unuia dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale anului, iPhone X. Nu e o noutate că Vodafone lansează noul iPhone în același timp în care se lansează în SUA. Noutatea e dată de oră, pentru că cei de la Apple au hotărât ca iPhone X să se lanseze la ora 8 dimineața, în loc de ora 24:00, așa cum a fost în ultimii ani.

Așa că la 8 dimineața am fost unul dintre primii români care au reușit să vadă și să butoneze noul iPhone X.

Despre iPhone X

Este unul dinte cele mai dorite smartphone-uri ale anului fiind primul smartphone făcut de Apple în care nu mai există Home Button și nici deblocare prin amprentă. iPhone X are un ecran tactibil care acoperă toată suprafața frontală a smartphone-ului și vine cu o tehnologie numită Face ID, care recunoaște fața deținătorului terminalului și deblochează telefonul doar atunci când acesta se uită spre el.

Am tot văzut pe site-urile de review-uri din străinătate teste cu acest Face ID și mi se pare foarte tare. iPhone-ul învață în fiecare zi cum ți se modifică fața (dacă-ți crește barba, spre exemplu sau dacă îți pui ochelari) și se adaptează în funcție de aceste modificări, fără să fie nevoie să faci tu ceva în mod special. Unii au încercat să deblocheze smartphone-ul folosind poze ale persoanelor înregistrate în setările device-ului și n-au reușit. Alții au încercat să-l deblocheze și cu ajutorul unor măști de silicon (ca cele din filme) făcute să arate exact ca persoana care era înregistrată în dispozitiv. N-au reușit. Se pare că este un pas chiar important în evoluția tehnologiei.

Încă ceva: Face ID funcționează și noaptea, pentru că acea cameră care îți citește fața pentru a debloca telefonul are vedere cu infraroșu și poate fi folosită indiferent de cât de întuneric este în jur.

În plus, iPhone X mai vine și cu încărcare wireless și cu o tehnologie care verifică și recunoaște mișcările a 50 de mușchi ai feței, dându-ți posibilitatea de a crea niște așa-numite animoji, un fel de emoji-uri care fac ce vrei tu. Ca în GIF-ul de mai jos. :D

animoji - iphone x

iPhone X vine și cu un procesr nou, A11 Bionic, cel mai performant procesor făcut de Apple vreodată. El grantează o viteză a sistemului de operare și al aplicațiilor instalate cu până la 25% mai mare față de iPhone 7. În plus, iPhone X vine și cu opțiunea de fast charging, dându-ți posibilitatea de a încărca smartphone-ul cu 50% în doar 30 de minute.

Despre lansarea iPhone X la Vodafone România

Așa cum spuneam, iPhone X se găsește începând de astăzi la Vodafone România. Îl poți comanda direct de pe site sau poți merge în magazine să întrebi de el. Prețul fără abonament pentru iPhone X de 64 GB este de 1159 € (aproximativ 5300 de lei) pe site-ul Vodafone sau de 649 € (aproximativ 2980 de lei) cu Abonamentul Super RED 45 iPhone pentru un contract de 2 ani de zile.

Mai mult, Vodafone România a lansat recent Supernet 4.5 G, lucru care îți oferă ocazia de a avea internet mobil cu viteză de downlaod de până la 800 Mbps. Am scris aici despre asta.

Și câteva fotografii făcute astăzi

Leave a Reply