YouTube face niște schimbări la setările conținutului video pentru copii

YouTube tocmai m-a anunțat printr-un mail că trebuie să decid dacă canalul meu are conținut destinat copiilor sau nu. Am bifat că nu, apoi am început să citesc mai bine despre ce e vorba, pentru că eram curios.

Pe scurt, lucrurile stau cam așa

Toți creatorii de conținut de pe YouTube vor trebui să decidă dacă clipurile video pe care le încarcă pe canal le sunt destinate copiilor sau nu. Modificările făcute de YouTube în acest sens sunt pentru a se alinia cu cerințele COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), care îi limitează din foarte multe puncte de vedere.

Ce înseamnă conținut video pentru copii

Nu există o definiție exactă pentru asta, dar YouTube spune că atunci când trebuie să decizi dacă ai un canal cu conținut pentru copii sau nu, ar trebui să iei în considerare lucruri ca:

YouTube face niște schimbări la conținutul video pentru copii

Bineînțeles, lista de mai sus nu e completă, adică ar mai putea fi și alte lucruri de luat în considerare, iar YouTube recomandă să iei legătura cu un avocat dacă nu știi exact ce decizie să iei.

Ce trebuie să mai știi e că legea pe care o iau în considerare cei de la YouTube spune că copii sunt considerați cei cu o vârstă mai mică de 13 ani, dar pot fi în anumite țări și alte legi care să reglementeze diferit lucrurile, iar vârsta minimă să fie puțin mai sus.

Ce se schimbă dacă ești creator de conținut pentru copii

În primul rând, YouTube va colecta mai puține date despre cei care privesc conținutul tău. Asta înseamnă că reclamele care se vor afișa la clipurile video pentru copii nu vor mai fi reclame personalizate, bazate pe interese. Probabil vei observa și scăderi în ceea ce privește venitul din YouTube.

În plus, clipurile video marcate ca fiind pentru copii vor avea comentariile închise, iar canalele marcate ca fiind pentru copii nu vor avea Clopoțel de Abonare, Stories sau Community Tab, iar clipurile de pe acel canal nu vor putea fi salvate în playlist-uri și nici în Watch Later. Mai mult, acele clipuri nu vor putea avea Cards sau End Screens.

În încheiere te las cu un clip video făcut de cei de la YouTube care explică mai bine cum poți activa sau dezactiva setările privind conținutul tău, dar și câteva detalii suplimentare despre de ce au făcut asta și cum te poate afecta.

Tags:

No Responses

Leave a Reply