Acum poți programa postări pe Instagram

Acum vreo doi ani, cei de la Hootsuite, un tool de programare a postărilor în social media, a venit cu o funcție prin inermediul căreia spuneau că poți programa postări pe Instagram. Am testat și eu acea funcție atunci, dar era departe de ceea ce-mi doream, pentru că ei nu-ți programau postarea, ci îți trimiteau o notificare pe telefon ca să-ți amintească de faptul că ai salvat o postare și că trebuie s-o publici.

Zilele trecute, în schimb, Instagram a anunțat că oferă acum posibilitatea de a programa postări în adevăratul sens al cuvântului, adică poze care să se publice singure, fără să fie nevoie să intervii tu. Totuși, funcția vine cu câteva limitări:

 • în primul rând, programările se pot face doar pe conturi de business, adică pe conturi de Instagram asociate unor pagini de Facebook. Nu trebuie să ai un business ca să poți face un astfel de cont, ci trebuie doar să ai un fan page pe Facebook care să-l legi la contul tău de Instagram din acest moment. Oricum, acest lucru te ajută și ca să poți vedea statistici referitoare la conținutul pe care-l pui pe Instagram. Am scris în 2016 despre cum poți activa statisticile pe Instagram transformându-ți contul personal într-unul de tip business. Iar dacă nu vrei să-ți transformi contul într-unul de tip business, să știi că abia la începutul lui 2019 au de gând cei de la Instagram să ofere această funcție și pentru conturile personale.
 • în al doilea rând, programările nu se pot face direct din aplicația de Instagram. Ei au oferit posibilitatea de programare prin intermediul API-ului lor, un cod la care se pot conecta anumite aplicații de management al conturilor sociale. O să explic mai jos. :D

Deci cum poți programa postări pe Instagram?

Folosind un tool extern, care a implementat schimbările aduse în API-ul Instagram. Un astfel de tool este Hootsuite, care acum vorbește serios când spune că îți dă voie să programezi postări pe Instagram. :D L-am testat și eu și funcționează foarte bine. Pur și simplu îi spui ce fotografie vrei să urci pe Instagram, ce descriere vrei să aibă și când să fie publicată fotografia, iar el se ocupă de celelalte lucruri.

Un cont pe Hootsuite este gratuit, cu posibilitate de upgrade. Contul gratuit îți permite să programezi până la 30 de postări lunar (ceea ce mi se pare super de-ajuns pentru a crea conținut pe Instagram), iar dacă vrei să poți programa mai multe postări, găsești aici detalii despre prețurile pachetelor disponibile. Iar mai jos poți vedea cum arată Dashboardul Hootsuite în momentul în care vrei să programezi o postare și după ce aceasta e programată. :D

Vrei să primești în fiecare săptămână un e-mail cu noutățile din social media? Abonează-te la newsletter dând click aici.

9 Comments

 1. Gabriela 6 februarie 2018
  • Cristian Florea 7 februarie 2018
 2. DariusF 8 februarie 2018
  • Cristian Florea 12 februarie 2018
 3. Loredana Nechifor 20 martie 2018
  • Cristian Florea 21 martie 2018
   • Loredana Nechifor 21 martie 2018
 4. Daniel 9 august 2022
  • Cristian Florea 16 august 2022

Leave a Reply