Adevărat a Înviat!

batranPaştile, când eram mic, mi le petreceam întotdeauna la bunici. Aveam deosebita plăcere de a-mi pierde vremea în vacanţa de Paşti într-un loc ferit de poluare şi aglomeraţie, dar plin, în schimb, de aer curat, iarbă verde şi copaci gata-gata să înflorească.

Era un peisaj extraordinar de frumos care picta un tablou tare interesant pe care mi-l amintesc şi acum cu drag.

Zilele de după noaptea de Înviere stăteam, aşa cum v-aţi imaginat, tot acolo.

Mic fiind, deşi ştiam că în loc de „Bună ziua!” trebuie să zic „Hristos a Înviat!” când ieşeam din casă, nu-mi reuşea de fiecare dată. Că de, după ce zici „Bună ziua!” un an întreg, ţi-e greu să te schimbi aşa, deodată.

Mai-marii satului (a se citi „bătrânii”), aveau grijă să mă articuleze de fiecare dată când greşeam. Eu ziceam liniştit „Bună ziua!”, iar ei îmi răspundeau cu „Adevăat a Înviat!”.

Şi am păţit-o de atât de multe ori, încât începuse să mă enerveze. Dacă dădeam din greşeală bună ziua, iar tu răspundeai cu „Adevărat a Înviat!”, deja puteai să-ţi iei adio de la relaţia noastră de prietenie. Ajunsesem să nu-i suport pe oamenii care îmi răspundeau aşa.

Preferam să-mi spună: „Bă, tocmai a Înviat Iisus, ne salutăm altfel acum!”, decât să-mi răspundă aşa.

Numai eu am păţit asta?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • CoStinel 20 Apr 2012, ora 10:43

  Eu chiar zilele astea cand am fost la magazin le-am zis vanzatoarelor „Buna ziua” si tocmai dupa ce am iesit din magazin mi-am dat seama ca am gresit.

  • Florea Cristian 20 Apr 2012, ora 10:49

   Măcar nu ţi-au răspuns cu „Adevărat a Înviat!”. :))

   • CoStinel 20 Apr 2012, ora 11:09

    Au tacut. :)) Se mai intampla..

 • Noni 20 Apr 2012, ora 16:35

  Hehe! Mi-amintesc cu mult drag acele vremuri! Nu cred ca exista copil la tara ca resa nu fi patit macar odata asta! Eu am o kestie si acum, la oras fiind, ma simt asa intr-o dilema mare cand ma intalnesc cu persoane pe care ar trebui sa le salut pt ca la oras nu se respecta intocmai, dar e posibil. Am inceput sa evit sa ma mai salut cu vecinii din cauza asta :))) probabil sunt sechele din copilarie :)))
  Mai noi zic ” buna ziua, dupa care adaug si „Hristos a Inviat”. In zilele de Paste am zis „La multi ani” datorita spiritului de sarbatoare si mi s-a raspuns cu „Hristos a Inviat”. :P. Deci o patesc si acuma :)))