S-a lansat prima aplicație de dicție din România

Ieri s-a lansat prima aplicație de dicție din România. Ea se numește dicție.ro și este o prelungire a site-ului cu același nume. O poți descărca de aici pentru iOS și de aici pentru Android.

Sunt 3 lucruri care mi-au atras atenția în momentul în care am deschis aplicația:

1. Quiz – este o secțiune care cuprinde 700 de întrebări cu greșeli frecvente de limbă română, iar tu trebuie să alegi varianta corectă, ca în imaginea de mai jos.


prima aplicatie de dictie din romania - quiz

2. Exersează – îți oferă o mulțime de exerciții de dicție pe care să le încerci, sub forma unor texte care conțin cuvinte care să te pună în dificultate. Totodată, poți asculta și o înregistrare audio a fiecărui text, ca să vezi cam cum ar trebui să-l pronunți și tu. Am navigat puțin printre texte, iar preferatul meu e cel de mai jos. :))

prima aplicatie de dictie din romania - exerseaza

3. Testează-ți dicția cu un profesionist – Am lăsat la final ce e cel mai important. Aplicația îți oferă ocazia de a te înregistra citind un text și a trimite înregistrarea unui profesionist. El îți va oferi apoi feedback în legătură cu dicția și tonalitatea ta, ca să știi unde mai ai de lucrat. Eu a trebuit să citesc textul următor, dar încă nu l-am trimis, că m-am gândit să fac niște exerciții înainte. :))

prima aplicatie de dictie din romania - testaza

4 Comments

  1. dicţia 17 martie 2017
    • Cristian Florea 17 martie 2017
  2. Ioana Radu 17 martie 2017
    • Cristian Florea 17 martie 2017

Leave a Reply