Uite la ce te ajută Bitdefender Box

Se fac aproape 3 săptămâni de când mi-am instalat noul Bitdefender Box, acel dispozitiv care are grijă să protejeze device-urile inteligente de la mine din casă. În aceste 3 săptămâni am avut timp să-mi dau seama în ce situații ar putea fi de folos acest dispozitiv, așa că m-am gândit să scriu acest articol. :D

Ce este Bitdefender Box

Pentru cei care nu au urmărit subiectul până acum, Bitdefender Box este un dispozitiv care se conectează la rețeaua de internet de la tine din casă și protejează fiecare dispozitiv pe care-l conectezi la internet. Practic, verifică fiecare bucățică de trafic consumat în rețeaua ta de net și, înainte să afișeze o pagină web sau să încarce IP-ul unui server, analizează dacă acesta este sigur sau nu. Altfel spus, oferă protecție non-stop în toată rețeaua ta de internet de acasă.

Cu ce avantaje vine Bitdefender Box

Uite la ce te ajută Bitdefender Box 1 | Cristian FloreaEi bine, dacă laptopurile și smartphone-urile au soluții de securitate incluse în sistemul lor de operare, nu putem spune același lucru despre televizoarele smart, imprimantele, becurile sau prizele inteligente, ori despre camerele de supravegheat copiii, termostatul inteligent sau alte dispozitive care folosesc internetul și pe care le ai în casă.

Practic, Bitdefender Box își arată utilitatea în special atunci când ai în casă device-uri smart, din categoria Internet of Things (IoT), adică lucruri care folosesc internetul și pe care le poți controla, în general, de pe smartphone.

Bitdefender Box este o investiție pe care o faci pe termen lung. Pentru că dacă în momentul de față nu ai foarte multe device-uri inteligente în casă, sigur într-un an sau doi se va schimba acest lucru. Trendul e destul de clar: oamenii sunt predispuși la a-și cumpăra cât mai multe dispozitive care se controlează de pe telefon, în special pentru a-și ușura viețile.

Uite la ce te ajută Bitdefender Box 3 | Cristian FloreaUn studiu Bitdefender arată că una din patru locuințe de la oraș are cel puțin 4 dispozitive conectate la internet. Eu am 10. Nu știam acest lucru înainte să conectez Bitdefender Box-ul la rețea, că n-am stat niciodată să număr dispozitivele care folosesc internetul de la mine din casă. Dar cu cât ai mai multe dispozitive care se conectează la internet, cu atât crește mai mult riscul ca un hacker să-ți acceseze rețeaua.

Bitdefender Box poate ține locul routerului tău. Dacă vrei, bineînțeles. Dacă ai deja un router cu care ești obișnuit și de care ești mulțumit, poți conecta Box-ul în rețea înaintea routerului respectiv, ca să protejeze tot traficul care trece prin router. Totul e foarte intuitiv și ușor de configurat.

Uite la ce te ajută Bitdefender Box 5 | Cristian FloreaUn alt avantaj al lui Bitdefender Box este că te anunță de fiecare dată când un dispozitiv nou se conectează la rețeaua ta. Și îl scanează imediat, să-ți spună dacă e un dispozitiv sigur sau nu.

Mai mult, Bitdefender Box îți oferă și licențe nelimitate Bitdefender pentru dispozitivele din casă, economisind astfel bani din cumpărarea de licențe antivirus pentru device-urile tale. Dar dincolo de aceste licențe pentru laptop sau smartphone, Bitdefender adaugă și cu avantajul securizării device-urilor pe care nu se instalează, în general, antiviruși (cum sunt televizoarele smart, imprimantele, prizele inteligente, aerul condiționat inteligent etc.).

Este afectată viteza internetului?

Cei de la Bitdefender spun că nu. Mie, cu testele basic pe care le-am făcut, mi-a fost confirmat acest lucru. Atașez mai jos două print screen-uri cu viteza rețelei mele de acasă, înregistrată de speedtest.net pe smartphone. După instalarea Box-ului, se pare că viteza a fost puțin mai mare. Fie că a fost doar o întâmplare sau nu, e clar că Box-ul nu-ți scade viteza la internet.

viteza internet bitdefender box

Cât costă și de unde-l poți cumpăra

În momentul de față, găsești Bitdefender Box la prețul de 799 lei pe eMag, preț care va deveni 999 lei la finalul lunii mai. După ce-l activezi, vei avea o licență disponibilă timp de 365 de zile.

În momentul în care expiră licența, prelungirea ei este 299 lei / an. Practic, vorbim despre un preț pe care oricum l-ai fi plătit pentru un antivirus care să aibă grijă de device-urile tale principale (smartphone și laptop), doar că acum ai incluse mult mai multe lucruri la pachet.

De ce se aplică și un cost anual? Pentru că Bitdefender Box este un dispozitiv aflat într-o continuă transformare și evoluție. Pentru că în fiecare zi apar amenințări cibernetice noi, iar echipa Bitdefender lucreaz non-stop la combaterea acestora. Practic, vei plăti întreținerea anuală a securității rețelei tale, alături de licențele nelimitate Bitdefender. Iar dacă nu mai vrei să mai plătești abonamentul anual, Bitdefender Box va rămâne un simplu router.

Sper că acest articol te-a făcut să-ți dai seama dacă Bitdefender Box ți-ar fi util sau nu. Dacă mai ai întrebări, spune-mi și o să-ți răspund. Dacă ai nevoie de detalii suplimentare despre el, le găsește direct pe site-ul Bitdefender dar și în acest live video. :D

No Responses

Leave a Reply