Cât ține bateria la Apple Watch

Apple Watch e cel mai vândut smartwatch din lume. În perioada aprilie – iunie 2019, 46% dintre smartwatch-urile vândute la nivel mondial sunt ceasuri Apple, conform unei analize. Asta înseamnă că aproape 1 din 2 smartwatch-uri cumpărate la nivel mondial sunt de la Apple.

Eu sunt utilizator de Apple Watch din 2016, când mi-am cumpărat un Apple Watch Series 2 pe care nu l-am mai schimbat de-atunci (deși am în plan să fac asta 😁).

Articolul de astăzi o să răspundă la întrebarea „Cât ține bateria de la Apple Watch?” pentru că este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc de când am acest ceas și, având în vedere faptul că îl am deja de vreo 3 ani de zile, am cam înțeles cum funcționează.

Ce zice Apple despre bateria de la Apple Watch

Ei bine, Apple a spus de fiecare dată că bateria Apple Watch-ului ține până la 18 ore. De fapt, ei o numesc „All Day Battery Life” pentru că într-o zi se presupune că ești activ maximum 18 ore.

Bineînțeles, numărul de ore ale bateriei ceasului tău e strâns legat de activitățile tale din acea zi. Dacă îți instalezi un joc pe ceas și-l joci timp de două ore, e altfel față de ce s-ar întâmpla dacă n-ai face asta.

Dacă ai notificările active de la toate aplicațiile, sigur se duce bateria mai rapid.

Dacă mergi la înot sau ieși al alergat și contorizezi acele activități cu ceasul, cu siguranță vei observa că bateria se duce mai rapid.

Dar aici găsești declarația oficială de la Apple legată de cât ține bateria unui Apple Watch.

Varianta mea legată de bateria de la Apple Watch

Acum 3 ani, când am cumpărat ceasul, bateria ținea chiar și două zile. Adică îl scoteam azi dimineață de la încărcat și îl puneam iar la încărcat abia mâine seară.

Stilul meu de folosire era destul de econom, pentru că nu ieșeam la alergat și nu foloseam funcțiile de Workout ale ceasului.

Oricum, după câteva luni de folosire mi-am stabilit un alt mod de a încărca ceasul: în loc să-l pun la încărcat peste noapte, îl încărcam doar dimineața, cât timp mă pregăteam să plec la birou.

Astfel, în fiecare dimineață plecam de-acasă cu aproximativ 50% – 60% baterie, care era de-ajuns până a doua zi dimineață, când îl puneam iar la încărcat.

Mi se pare cea mai ușoară metodă de a avea mereu baterie la Apple Watch, mai ales că e de-ajuns pentru el să se încarce timp de 30 – 40 de minute pe zi.

Deci cât ține bateria la un Apple Watch?

În principiu, consumi cam 40% – 45% din baterie pe zi, dacă nu faci exerciții fizice în ziua respectivă. Dacă faci, sigur vei consuma mai mult.

Ca să încarci ceasul până la 50% îți trebuie cam 30 – 40 de minute, iar ca să-l încarci până la 100% ai nevoie de aproximativ 2 ore.

Regulile de mai sus se aplică, în principiu, la toate Apple Watch-urile de tip 2, 3 sau 4. Am mai vorbit și cu prieteni care au alte generații de ceasuri față de al meu și au confirmat cele spuse mai sus.

Cât despre Apple Watch 1, nu-ți recomand să-ți cumperi unul în 2019, pentru că e mult prea depășit de tehnologia actuală. În plus, se mișcă foarte greu toate aplicațiiel de pe el. 😁

Cat tine bateria la Apple Watch - Photo by Daniel Korpai

Leave a Reply