Comenzi Banggood – ce trebuie să știi dacă n-ai mai comandat niciodată

Primele comenzi pe care le-am dat pe Banggood s-au întâmplat cu destul de puțin timp în urmă (mai exact, acum aproximativ o lună de zile). Deși auzisem despre ei de mai mult timp, n-am comandat nimic până în iunie 2020.

Pentru cei care nu știu, Banggood este un magazin online pe care găsești tot felul de gadget-uri și accesorii la prețuri foarte bune. Ele vin din China sau din diferite depozite din Europa, dar găsești inclusiv produse de la branduri ca Xiaomi sau BlitzWolf, dar și produse de la branduri no-name.

La începutul lui iunie mi-a scris cineva de la Banggood și mi-a spus că ar dori să-mi trimită niște produse pe care să le testez și despre care să povestesc pe contul meu de YouTube. Am selectat produsele, un monitor Xiaomi (vezi aici review-ul) și un router Xiaomi (vezi aici review-ul), apoi mi le-au trimis.

Ca să le testez serviciile și din perspectiva unui cumpărător obișnuit, mi-am cumpărat un compresor auto, că oricum aveam nevoie. Uite-așa m-am ales cu 3 produse comandate de pe Banggood și m-am gândit să scriu acest articol. 😁

Cum comanzi de pe Banggood

Partea asta e cea mai simplă: trebuie să intri pe site sau să descarci aplicația Banggood pe smartphone, alegi produsele pe care vrei să le comanzi, apoi vei fi nevoit să-ți faci un cont pentru a le da informațiile de livrare și de plată.

Ce-mi place în acest pas e că în funcție de IP-ul tău identifică din ce țară ești și-ți estimează costurile de transport pentru fiecare produs înainte să-ți faci cont sau să te loghezi. Practic, dacă știe că vrei livrare în România, vezi din start dacă te costă livrarea către țara noastră și dacă da, cât.

Cum plătești pe Banggood

Plata produselor de pe Banggood se face cu cardul sau prin PayPal. Eu am plătit cu cardul și nu am avut niciun fel de problemă.

Produsele se vor plăti înainte de a fi livrate și, de cele mai multe ori, costul este afișat în dolari, iar conversia dolar-leu se va face de către banca la care ai card în momentul în care faci plata.

Cât costă tansportul pe Banggood

În general, transportul produselor este afișat înainte de a finaliza comanda. El diferă în funcție de produs, de furnizorul acelui produs și de depozitul din care va veni produsul. De cele mai multe ori, ai de ales între două sau trei variante de transport, în funcție de cât de tare te grăbești. 😁

Partea faină e că pentru fiecare tip de transport selectat îți estimează cam în cât timp ajunge produsul.

Monitorul și Routerul meu au venit prin serviciul de transport EU Priority Line și au fost livrate de curier. La momentul la care scriu acest articol, pentru cele două produse, apare că acest transport este gratuit. Totuși, știu că săptămâna trecută costa 7$ dacă voiam să cumpăr din nou monitorul cu transport prin EU Priority Line.

În ceea ce privește compresorul, am ales transportul Standard, că era singurul gratuit la perioada respectivă, iar coletul a venit prin poștă. Când vine un colet prin poștă, ar trebui să primești în cutia poștală o înștiințare a faptului că ai un colet de ridicat și dacă mergi cu acea înștiințare și cu buletinul la oficiul poștal notat pe înștiințare, o să-ți ridici coletul.

Cât durează să-ți ajungă un produs cumpărat de pe Banggood

Uitându-mă la cele 3 produse comandate de mine, îmi dau seama că de fiecare dată s-au ținut de cuvânt, adică au livrat în numărul de zile promis.

Așadar, avem următoarele:

 • monitorul a venit în 11 zile (prin curier, din China);
 • routerul a venit în 13 zile (prin curier, din China);
 • compresorul a venit în 10 zile (prin poștă, din Europa);

În general, produsele comandate din depozite din Europa ajung mai repede decât cele comandate din depozite din China. De-aia e important să alegi depozitul din care se livrează în mometul în care faci comanda, asta dacă pentru produsele pe care vrei să le comanzi sunt disponibile și alte depozite în afară de cele din China.

Plătești taxe suplimentare pentru produsele cumpărate de pe Banggood?

În general, taxele vamale se plătesc dacă pachetul tău ajunge la Poșta Vamală și dacă valoarea lui depășește o anumită sumă. Din ce-am citit pe site-ul ANAF, plătești taxe vamale dacă bunurile comandate depășesc suma de 150 €.

Totuși, când finalizezi o comandă dată pe Banggood, poți bifa și un așa-zis Tariff Insurance, care de obicei costă câțiva cenți (sau uneori e gratuit) și care îți dă până la 60% din valoarea taxelor vamale pe care le-ai plătit când a ajuns coletul tău în țară.

Comenzi Banggood - ce trebuie să știi dacă n-ai mai comandat niciodată

Deci dacă va trebui să plătești taxe vamale, păstrează chitanța pentru plata făcută ca să-ți recuperezi ulterior banii. În același timp, dacă îți comanzi un colet care vine prin curier, nu ai taxe vamale de plătit. Monitorul meu are un preț de 200$ și nu au fost taxe în plus de plătit când a venit, pentru că a fost livrat prin curier.

Cum urmărești comanda pe care ai făcut-o pe Banggood

Aici e destul de simplu, pentru că în contul tău de Banggood, în lista de comenzi efectuate, în dreptul fiecărui produs comandat apare un buton de Tracking Info. Dacă dai click pe el, îți va arăta informații despre produs. În primul rând, îți va spune dacă dacă produsul a fost împachetat și trimis către tine, apoi vei primi tot felul de informații de pe traseu, inclusiv când ajunge în țară.

Foarte important: În general, produsele mai ieftine de 25$, care vin cu sistemul Standard Shipping, nu oferă informații detaliate despre transport. Pentru ele vei vedea pe pagina Tracking Info doar când pleacă coletul din țara de unde a fost comandat.

Ce faci dacă produsul comandat nu ajunge sau ajunge altceva față de ce ai comandat

Banggood a gândit și lucrul ăsta, de-aia la fiecare comandă în parte ai un formular care-ți permite să le scrii în cazul în care produsul nu a ajuns așa cum te așteptai, în cazul în care lipsesc lucruri din comandă sau în cazul în care vrei să primești un refund.

Tot ce trebuie să faci e să mergi pe pagina contului tău, la lista de comenzi, iar acolo vei găsi tot ce-ți trebuie pentru a lua legătura cu cei de la Bannggood pentru problemele care ar putea apărea.

Gânduri de final

Îți recomand să citești de fiecare dată review-urile produselor pe care vrei să le cumperi de pe Banggood, ca să fii sigur că nu iei ceva care din start are o calitate îndoielnică. Totodată, îți recomand să cauți review-uri cu fotografii, ca să înțelegi mai bine cum arată produsul în realitate.

De cele mai multe ori, fotografiile care descriu produsul sunt niște randări făcute pe calculator, dar în review-uri poți vedea realitatea, dincolo de imaginile fancy de prezentare.

Mai mult, dacă poți, încearcă să cumperi de la niște branduri care sunt de încredere și care au produse bune, iar dacă te hotărăști să investești în lucruri mai scumpe, cum ar fi un monitor sau un smartphone, uită-te la review-uri înainte ca să fii sigur că îți comanzi ce trebuie, pentru că returul se face mai complicat decât în cazul comenzilor date pe magazinele online din România.

Dacă mai ai întrebări legate de comenzile de pe Banggood, te rog să-mi spui și voi încerca să-ți răspund. 😁

18 Comments

 1. Erzsebet 29 octombrie 2020
 2. LIVIU 7 noiembrie 2020
  • Nicolae 23 decembrie 2020
 3. Cornel 23 noiembrie 2020
  • Cristian Florea 25 noiembrie 2020
   • George 1 iulie 2021
 4. Vlad Davis 6 decembrie 2020
 5. Mihai 17 februarie 2021
  • Cristian Florea 19 februarie 2021
 6. David 2 martie 2021
 7. Daniel-Mircea Popescu 26 martie 2021
 8. Dancul grigore 6 iunie 2021
 9. Bogdan 16 iunie 2021
 10. Pudar Marijus 31 octombrie 2021
 11. Gabi 12 ianuarie 2022

Leave a Reply