Apple schimbă strategia cu Apple Arcade

În septembrie se face un an de zile de când Apple a pornit programul Apple Arcade, un abonament de 4.99 $ / lună, care îți oferă acces la peste 100 de jocuri pe care le poți juca atât pe iPhone, cât și pe iPad, MacBook sau Apple TV.

Când l-au anunțat, am fost impresionat de idee și abia așteptam să văd ce jocuri pot juca acolo. Pentru că, neavând consolă de jocuri (încă), dar având Apple TV și un controller de jocuri, mă gândeam că pot să-mi petrec serile jucându-mă pe Apple TV.

Am făcut atunci abonamentul și l-am ținut vreo 3 luni de zile, dar din toată suita de jocuri disponibile în Apple Arcade am jucat intensiv unul singur: Oceanhorn 2, pe care l-am și terminat.

Am încercat aproape toate jocurile disponibile atunci în Apple Arcade, dar am fost foarte dezamăgit de ce-am găsit, pentru că erau puține jocuri cu storyline și mult mai puține jocuri cu o grafică decentă. Apoi am închis abonamentul și m-am mai uitat din când în când să văd ce mai apare, dar nimic nu mi-a mai atras atenția în mod special.

Ei bine, pentru că Apple este una dintre primele companii care lansează un astfel de abonament la jocuri, se pare că și ea mai învață din mers ce funcționează și ce nu. În ceea ce privește Apple Arcade, și-au dat seama că oamenii nu petrec foarte mul timp în acele jocuri și că nu au ajuns să aibă niciun joc care să creeze o așa-zisă dependență și care să le crească masiv numărul de abonați.

Așa că au închis contractele cu anumiți furnizori de jocuri și au decis să-și îndrepte atenția spre a face mai multe jocuri care te pot ține în priză. Unul dintre ele este Grindstone și vor să facă mai multe ca el.

Grindstone este un fel de Candy Crush reinventat, deci probabil în direcția asta de jocuri de tip puzzle vor merge cei de la Apple de-acum încolo.

În ceea ce mă privește, e clar că n-o să-mi mai fac prea curând abonament de Apple Arcade, pentru că mie îmi plac jocurile cu storyline, în care trebuie să construiesc constant, să descopăr lucruri, să cresc un personaj etc. Cele de tip puzzle nu sunt chiar pe placul meu.

Cu toate astea, există destule jocuri faine în App Store care nu au nevoie de abonament Apple Arcade, cum ar fi Call of Duty Mobile (my all time favorite în 2020), FIFA, Need for Speed, PUBG, Asphalt și altele.

Apple schimbă strategia cu Apple Arcade

2 Comments

  1. Marmureanu Web 3 iulie 2020

Leave a Reply