Culoarea roşie atrage cel mai mult atenţia într-o poză. Şi alte trick-uri pentru începători

Am atât de multe de povestit de la Social Media Summer Camp, încât e păcat să înghesui totul într-un singur articol. Prefer să scriu mai multe şi mai mici, ca să fie informaţia mai uşor de digerat. În articolul trecut am plecat de la prezentarea lui Victor Kapra şi-am discutat despre frustrările pe care le acumulasem eu ca blogger de provincie.

Azi discutăm despre fotografie, pentru că Dragoş şi Cristi au ţinut un workshop depre fotografia cu telefonul mobil, mai ales că în timpul taberei ne-am putut juca cu noul LG G3 şi era bine să ştim şi cum să-l folosim.

La sfârşitul prezentării, ne-au dat să descărcăm un eBook cu tips & tricks pentru fotografiile făcute cu telefonul mobil. eBook-ul e pentru începători, să ştii, deci să nu te aştepţi să găseşti în el despre ISO sau alte complicăciuni din domeniu pe care nu le înţeleg.

Mi s-a părut foarte interesantă chestia pe care am amintit-o şi în titlu, cum că întotdeauna culoarea roşie atrage cel mai bine atenţia. Dacă faci o poză la o sală plină cu oameni, iar cineva e îmbrăcat în roşu, privitorii se vor uita întâi la persoana respectivă. Nu pentru că vor ei neapărat, că o fac instinctiv. Mi-a mai plăcut şi ideea de a folosi coli de hârtie albă pentru a reflecta lumina aşa cum vrem noi (e la mintea cocoşului, dar nu m-am gândit niciodată la asta). Şi mai sunt câteva lucruri care par simple, dar la care nu m-am gândit până când n-am citit eBook-ul.

Dar gata cu vorbăria, îl poţi citi şi descărca de aici. Felicitări, Dragoş!

2 Comments

  1. Dragos Asaftei 10 iulie 2014
    • Cristian Florea 10 iulie 2014

Leave a Reply