De mâine o să ştiu cum arată aventura

Mă uit la ceas şi nu-mi vine să cred că e aproape 1:00 şi eu scriu un articol pe blog. N-am mai făcut asta de ani de zile, pentru că reuşeam întotdeauna să-mi programez timpul în aşa fel încât să scriu înainte de miezul nopţii.

Totuşi, de data aceasta ocazia e specială. Scriu dintr-o cameră a Hotelului Vega, unul dintre partenerii principali ai Regatei Mării Negre 2014. Peste 4 ore ar trebui să mă trezesc, pentru că în curând începe oficial Regata, iar dacă tot suntem la cuvântul „oficial”, eu şi Vlad avem ocazia să fim bloggeri oficiali ai evenimentului.

Ce înseamnă asta? Că mâine dimineaţă, pe la ora 6:00, ne urcăm la bordul uneia dintre navele cu pânze din România care participă la Regata Mării Negre şi vom însoţi echipajul de marinari până în Varna, Bulgaria, locul de unde se dă startul competiţiei.

Misiunea noastră este să vedem ce se întâmplă la bordul unei nave cu pânze într-o zi de navigare şi să povestim pe blogurile noastre ce-am înţeles. O să fie o aventură pe cinste, adică aşa cum am văzut numai în filme, cu dormit într-o cabină mică cu două paturi (că mâine noapte ne facem somnul de frumuseţe la bordul navei), cu marinari care stau pe catarg şi anunţă dacă văd ceva şi cu tot ce-aţi mai văzut prin Piraţii din Caraibe, numai că fără piraţi.

Promit, negreşit, să dau cât mai multe detalii interesante de la bord. Am învăţat azi că aşa cum pescarilor li se urează fir întins şi bicicliştilor lanţ întins, marinarilor li se urează vânt din pupă. Păi, dacă-i aşa, s-avem vânt din pupă, zic! Ahoi!

regata

Până dimineaţă, lăsaţi-mă să mă laud puţin şi să vă amintesc de faptul că, apropo de Regată, am avut o idee de promovare şi a fost pusă în practică. :D

4 Comments

  1. Tudor 29 aprilie 2014
    • Cristian Florea 29 aprilie 2014
  2. anca 3 mai 2014
    • Cristian Florea 4 mai 2014

Leave a Reply