DJI Mini 2 – noua dronă pentru începători de la DJI

A trecut deja un an de zile de când DJI a lansat DJI Mavic Mini, o dronă mică, ușoară și practică, așa că au decis să-i facă un upgrade și să lanseze DJI Mini 2.

Mi se pare grozav cât de mult reușește tehnologia să evolueze de la un an la altul și, în timp ce scriam în titlu că DJI Mini 2 e dronă pentru începători, realizam că, de fapt, la ce specificații are, poate fi folosită și de cei care au trecut de nivelul de începători. Nici nu știu cum să le zic. Inițiați?

Oricum, important e că avem o nouă dronă la un preț bun de la DJI, cu specificații grozave.

Chiar, hai să facem o comparație. În stânga ai specificațiile noii drone lansate de DJI, iar în dreapta sunt cele de la DJI Mavic Mini, lansată anul trecut.

DJI Mini 2DJI Mavic Mini
Greutate249 grame249 grame
Viteză maximă16 m/s13 m/s
Altitudine maximă4000 m3000 m
Timp de zbor31 min30 min
Rezistență la vânt8,5 m/s – 10 m/s8 m/s
Rezoluție videopână la 4K 30 fpspână la 2.7K 30 fps
Distanță față de telecomandă10 km4 km
Capacitatea bateriei5200 mAh2600 mAh

Ok, doar scanând specificațiile de mai sus îți dai seama cu ce vine în plus noul DJI Mini 2.

Cred că având parte de filmare 4K și de un range de 10 km între tine și dronă arată cât de mult a evoluat tehnologia, dar și faptul că DJI Mini 2 nu e doar o dronă pentru începători, ci poate fi folosită fără probleme și de… inițiați (hai să le zicem așa 😁).

Ce-mi place e că au păstrat și posibilitatea de a stânge brațele dronei, astfel încât să fie ușor de transportat. Cum ziceam și în articolul de anul trecut, despre lansarea DJI Mavic Mini, ce mă deranjează la drona mea de-acum (DJI Spark) e faptul că brațele nu pot fi strânse, iar lucrul ăsta o face destul de greu de transportat.

DJI Mini 2 Preț

Din punctul meu de vedere, eset cel mai bun raport calitate-preț când vine vorba de dronele de la DJI, pentru că plătești relativ puțin pentru DJI Mini 2, iar în schimb primești video în rezoluție 4K, 31 de minute autonomie a bateriei și range de 10 km între tine și dronă.

Dacă vrei să cumperi DJI Mini 2, să știi că a apărut deja la F64 la un preț de 2249 de lei, dar îți recomand mai degrabă pachetul Fly More Combo, care costă 2899 de lei și care îți oferă mai multe baterii, telecomandă, stație de încărcare a bateriilor și geantă de transport.

Detalii oficiale despre DJI Mini 2 găsești direct pe site-ul DJI, aici.

Tags:

Leave a Reply