Acum poți trimite mesaje secrete pe Facebook Messenger, care să se șteargă automat

Facebook a anunțat acum ceva timp că va introduce în Facebook Messenger o opțiune de a trimite mesaje secrete sau, așa cum le-au numit ei, „Secret Conversations”. Adică un loc în care poți purta conversații criptate, despre care să știi doar tu și persoana cu care discuți. Teoretic, nici Facebook nu se uită la acele mesaje și nici vreo altă entitate (poliție, FBI etc.) nu are acces la ele în cazul unui proces.

Opțiunea a apărut pentru toată lumea ieri și momentan e disponibilă doar din aplicația mobilă. Ca s-o activezi, trebuie să ai aplicația Facebook Messenger actualizată la ultima versiune, apoi să intri și să începi o nouă conversație, apăsând pe butonul din dreapta-sus. O să vezi că tot în dreapta-sus îți apare acum și un buton de „Secret”. Dacă apeși pe el, o să poți începe o discuție secretă.

Pe lângă faptul că acea conversație va fi criptată, conform condițiilor pe care le-am explicat în primul paragraf, ai și posibilitatea de a face ca acele mesaje să se șteargă singure. Poți selecta ca mesajele secrete să se șteargă la un interval cuprins între 5 secunde și 24 de ore de când au fost văzute de persoana care le-a primit. Am făcut niște print screen-uri ajutătoare. :D

Așa îmi apărea mie când am trimis mesajul:

mesaje secrete facebook messenger

Și așa îi apărea Irinei când a primit mesajul. E fain că în notificare nu apare numele celui care a trimis mesajul. Iar în dreptul textului apare un cronometru, care vă arată amândurora în cât timp va dispărea acel mesaj.

mesaje secrete facebook messenger

Eu nu cred că o să folosesc prea des funcția asta, că n-am nimic de ascuns, dar probabil unora dintre voi li se va părea utilă. :D

Vrei să primești în fiecare săptămână un e-mail cu noutățile din social media? Abonează-te la newsletter dând click aici.

5 Comments

  1. Andrei Manea 6 octombrie 2016
    • Cristian Florea 6 octombrie 2016
  2. rivi 6 octombrie 2016
  3. Violeta 20 septembrie 2020
    • Cristian Florea 21 septembrie 2020

Leave a Reply