De unde poți să iei fotografii faine pentru postările de pe blog (gratuit)

De vreo doi ani încoace încerc să folosesc pe blog doar fotografii făcute de mine. Deși mi-am propus să fotografiez tot ce-mi iese în cale ca să am cât mai mult material de lucru, există și cazuri în care nicio fotografie pe care am făcut-o eu nu mă ajută, așa că sunt și situații în care stau câte 10 – 15 minute numai ca să găsesc o poză care să-mi placă și să aibă legătură cu materialul publicat.

Uitându-mă peste link-urile pe care le-am salvat înainte de sărbători, am descoperit că-mi salvasem și informații despre un plugin care îți ușurează munca atunci când cauți o poză pentru un articol de pe blog. Pluginul se numește Instant Images, iar tot ce face e să-ți dea acces la baza de date a celor de la unsplash.com și să te ajute să descarci acele poze pe serverul tău, pentru a le folosi pe blog.

Partea faină e că fotografiile de pe unsplash.com au licență Creative Commons Zero, care înseamnă că cei care au urcat acolo fotografiile au cedat publicului drepturile de folosință. Adică poți folosi acele fotografii cum vrei tu, chiar și fără să specifici sursa. Cu toate astea, din respect pentru cel care a făcut fotografia, ar fi frumos să specifici numele autorului, chiar dacă nu e obligatoriu. Mai mult, pentru că oricine are voie să folosească pozele cum vrea (chiar și în scop comercial), sunt artiști care iau fotografii de acolo și le folosesc pe coperți de cărți, postere sau CD-uri. Și ies niște lucruri foarte faine, pe care le poți vedea aici.

Revenind la plugin, acesa poate fi instalat foarte simplu: navighează în Admin Panelul blogului tău la Module – Adaugă Modul, apoi caută Instant Images în căsuța de search din partea dreaptă. Apasă pe „Instalează acum”, apoi pe „Activează”. Și gata. De fiecare dată când vei scrie un articol nou, vei observa că lângă butonul „Adaugă Media” există acum și unul numit „Insant Images”, ca în fotografia de mai jos.

fotografii - blog

foto cover: Jeff Sheldon

Tags:

12 Comments

 1. Bobses 5 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2017
 2. Alex Grecu 5 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2017
 3. Georgiana 5 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2017
 4. Ianolia 5 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2017
 5. DaddyCool 6 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2017
 6. Silviu B. 17 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 18 ianuarie 2017

Leave a Reply