5 pluginuri pentru WordPress care s-ar putea să-ți fie utile

Am norocoul să lucrez într-un mediu în care se fac multe site-uri și în care testăm frecvent tot felul de pluginuri pentru WordPress, fie pentru nevoile clienților, fie așa, din plăcere.

Eu testez pe blogul meu tot ce cred că mi-ar fi util, iar când păstrez câte ceva, scriu pe blog pe tema asta. Dacă vrei să vezi ce-am mai scris despre WordPress, poți intra aici. Astăzi vreau să vorbim despre 5 pluginuri pentru WordPress care s-ar putea să-și arate utilitatea și pe blogul sau site-ul tău. :D

1. Google Authenticator

Adaugă un plus la nivelul de securitate al blogului, făcând în așa fel încât să fie nevoie de un cod unic (pe lângă parola obișnuită) atunci când încearcă cineva să se logheze pe blogul tău.

Acel cod poate fi generat doar de către aplicația de mobil Google Authenticator și doar pentru utilizatorul respectiv. Dacă ți-ai activat deja Two Factor Authentication pentru conturile tale Google, înseamnă că ești familiarizat cu această aplicație mobilă. Dacă nu, uite aici un tutorial pe tema asta. Aplicația îți poate genera coduri unice și pentru loginul din Facebook, spre exemplu, dacă vrei să securizezi și acel cont. :D

Mai nou, poți face asta și pentru WordPress, se pare, folosind pluginul de aici.

2. MashShare

Arată pe blog acele butoane de share în stilul Mashable. Pe lângă acest lucru, are și alte funcții faine. Spre exemplu, îți spune câte click-uri se dau pe butoanele tale de share și de pe ce articole se fac acele click-uri, îți arată un buton de share pe WhatsApp doar pentru vizitatorii care intră de pe mobil și multe, multe altele. Găsești aici toate funcțiile pluginului. De menționat e faptul că e un plugin paid, cu prețuri pornind de la 39 €.

3. OptinMonster

E pluginul care te ajută să pui boxuri de abonare absolut peste tot pe blogul tău. Cu ajutorul lui am pus căsuța de abonare din sidebar și încă o căsuță de abonare care apare doar în momentul în care vrei să închizi blogul, dacă ai stat cel puțin de 30 de secunde pe pagină.

Pluginul contorizează tot, de la numărul de afișări ale acestor boxuri de abonare, până la numărul de conversii (oameni care s-au abonat). Se integrează cu MailChimp și alte tool-uri populare de abonare și are o mulțime de opțiuni, pe care le găsești aici. Și acest plugin costă, cu prețuri pornind de la 9 € / lună.

4. Public Post Preview

Dacă desfășori campanii publicitare pe blog și trebuie să trimiți articole la aprobat înainte de a le publica, acest plugin îți va ușura munca foarte mult. Îți oferă ocazia de a genera un link personalizat către un articol pe care-l ai în draft.

Practic, după ce ai scris articolul, generezi acel link personalizat și-l trimiți pe mail agenției sau companiei cu care desfășori campania ca să citească articolul tău înainte de publicare. Ei vor vedea acea postare ca și cum ar fi publicată pe blog, așa că ai grijă să le menționezi că e doar un preview. :D

5. WP Smush – Image Compression and Optimization

Are grijă ca imaginile pe care le urci pe blog să aibă o dimensiunie optimizată foarte bine, făcând ca blogul tău să se încarce mai rapid.

Are două funcții foarte utile:

1. optimizează imaginile atunci când le încarci, fără să fie nevoie să le faci tu vreo modificare sau să apeși pe vreun buton;
2. îți oferă opțiunea de a optimiza și imaginile pe care le-ai urcat până acum pe blog, ca să profite de boost-ul de viteză și articolele tale mai vechi, nu doar cele pe care le scrii de-acum încolo.

Sper că ți-au fost utile recomandările mele de pluginuri pentru WordPress. Iar dacă ai întrebări legate de oricare dintre pluginurile de mai sus, te rog să-mi spui și încerc să-ți răspund. :D

Leave a Reply