Cum imporți parolele din Google Chrome în Safari

Dacă vrei să imporți parolele din Google Chrome în Safari, ai ajuns unde trebuie. Dar hai să-ți spun o scurtă poveste înainte.

Când am făcut upgrade la MacBook-ul meu și am trecut de la MacBook Air 2015 la MacBook Pro cu touchbar, am început să văd avantajele butonului cu amprentă de pe noul MacBook. Practic, când mă logam pe laptop, puneam degetul pe buton și se loga automat, fără să mai fiu nevoit să mai introduc parola.

Apoi am observat că în Safari schema asta merge la absolut orice parolă salvată în KeyChain: în loc să introduc username-ul și parola, pun degetul pe buton și ele se completează automat.

Așa că am decis atunci că e timpul să fac Safari drept browserul meu principal, după ce niște ani buni folosisem doar Google Chrome.

Ei bine, problema pe care am întâmpinat-o atunci era faptul că aveam toate parolele salvate în Chrome și nu exista nicio metodă de a le importa în Safari. Am tot căutat soluții pe net, am găsit niște workaround-uri, dar nici unul nu a funcționat. Iar pe unele nici n-am vrut să le încerc, că totuși e vorba despre parolele mele și n-aș fi vrut să risc nimic.

Așa că la momentul respectiv soluția a fost să introduc pur și simplu din nou parolele în Safari și să uit de tot de ce e salvat în Chrome.

Ei bine, pe 24 martie 2020 s-a lansat macOS 10.15.4, noul sistem de operare pentru MacBook, iar în descrierea lui scria că printre modificări au adăugat și opțiunea care te lasă să imporți parolele din Google Chrome în Safari. Bineînțeles, am testat-o, pentru că știu că era o problemă de care m-am lovit și eu în trecut, iar totul funcționează foarte simplu. Iată ce ai de făcut:

  1. Actualizează softul MacBook-ului tău la cea mai recentă versiune;
  2. Deschide Safari, apoi mergi la File – Import From – Google Chrome;
    Cum imporți parolele din Google Chrome în Safari
  3. Vei fi întrebat ce dorești să imporți din Chrome, ca în fotografia de mai jos;
    Cum imporți parolele din Google Chrome în Safari
  4. După ce bifezi ce te interesează pe tine, apeși pe Import și apoi ți se va cere parola de la laptop. Îți cere chestia asta pentru că e nevoie de acces la niște fișiere securizate și trebuie să-ți dai acordul pentru asta.

Apoi va începe importarea. Nu vei fi notificat când e gata și nu-ți va mai apărea nimic pe ecran după ce introduci parola, dar poți verifica dacă se importă dând click pe Safari – Preferences – Passwords. Acolo găsești toată lista de parole salvate în Safari și o să vezi că lista se completează cu noile date.

Mai mult, partea faină e că dacă ți s-au salvat parolele acolo, le vei putea accesa și de pe iPhone sau de pe alte device-uri Apple, că sunt salvate în acel KeyChain, care e locul securizat în care îți sunt salvate toate parolele de la sistemele de operare Apple. 👍🏼

No Responses

Leave a Reply