Înscrieţi-vă la concursuri. Nu neapărat pentru premii.

inscrieti-va la concursuriIeri, după ce am arătat că se pot face fapte bune şi fără ajutorul firmelor, sau a oficialităţilor, am reuşit să ne strângem la un blogmeet, că tot ieşiserăm cu toţii din casă.

Pe lângă multele lucruri pe care le-am învăţat din experienţa căpătată de Tudor la Social Media Snowcamp, am conştientizat şi unele lucruri în legătură cu concursurile online.

Este foarte, dar foarte bine să participăm la concursuri online, iar premiile nu trebuie să reprezinte principalul motiv pentru care facem asta. Să vă spun cum gândesc eu.

De ce să mai participăm, dacă nu pentru premii?

1. Pentru a ajuta industria să crească.

Ştim cu toţii că firmele sunt foarte reticente când vine vorba de băgat bani sau de organizat concursuri în online. Dacă la campaniile pe care le organizează diferite firme ne înscriem tot mai mulţi bloggeri, nu facem decât să le arătăm că feedback există, deci au unde să se bage.

Cu cât convingem mai multe firme să investească în online, cu atât altele, la rândul lor, vor face acelaşi lucru pe motiv că „uite, bă, că la ăia merge”.

2. Pentru a te face cunoscut.

Dacă te înscrii la un concurs, apoi te înscrii şi al al doilea, eşti prezent şi la al treilea, îţi încerci norocul şi la al patrulea şi aşa mai departe, s-ar putea să te trezeşti că unele companii au auzit de tine doar pentru că te-ai înscris la concursurile lor. Nu contează cine câştigă, pentru că la unele concursuri depinde şi de noroc, tot ce contează este că tu ai fost prezent acolo şi că ai reuşit să îndeplineşti toate sarcinile ca la carte.

3. Pentru a-ţi cunoaşte limitele.

Concursurile reprezintă întotdeauna o provocare. În unele cazuri, inventivitatea face diferenţa dintre primul clasat şi ceilalţi. Participând la concursuri îţi cunoşti limitele în materie de inventivitate şi de respectare a task-urilor.

Totodată, este o metodă minunată de învăţare. De ce? Pentru că dacă ai ieşit acum pe locul 2, iar tu nu studiezi cu ce-a fost mai bun ăla de pe primul loc, înseamnă că ai participat degeaba la concurs.

Accept şi alte păreri, dacă viziunile voastre nu se intersectează cu a mea.

10 Comments

 1. Dan Ciulea 12 decembrie 2011
  • Cristian Florea 12 decembrie 2011
 2. Desene Animate 13 decembrie 2011
  • Cristian Florea 13 decembrie 2011
 3. Diana 13 decembrie 2011
  • Cristian Florea 13 decembrie 2011
   • Diana 13 decembrie 2011
   • Cristian Florea 13 decembrie 2011
 4. Tasia 30 decembrie 2011
  • Cristian Florea 31 decembrie 2011

Leave a Reply