Moş Crăciun, ştiu eu că tu eşti la F64 acum
Vrei să dormi şi dormi
Ieri, după ce am arătat că se pot face fapte bune şi fără ajutorul firmelor, sau a oficialităţilor, am reuşit să ne strângem la un blogmeet, că tot ieşiserăm cu toţii din casă.
Pe lângă multele lucruri pe care le-am învăţat din experienţa căpătată de Tudor la Social Media Snowcamp, am conştientizat şi unele lucruri în legătură cu concursurile online.
Este foarte, dar foarte bine să participăm la concursuri online, iar premiile nu trebuie să reprezinte principalul motiv pentru care facem asta. Să vă spun cum gândesc eu.
De ce să mai participăm, dacă nu pentru premii?
1. Pentru a ajuta industria să crească.
Ştim cu toţii că firmele sunt foarte reticente când vine vorba de băgat bani sau de organizat concursuri în online. Dacă la campaniile pe care le organizează diferite firme ne înscriem tot mai mulţi bloggeri, nu facem decât să le arătăm că feedback există, deci au unde să se bage.
Cu cât convingem mai multe firme să investească în online, cu atât altele, la rândul lor, vor face acelaşi lucru pe motiv că „uite, bă, că la ăia merge”.
2. Pentru a te face cunoscut.
Dacă te înscrii la un concurs, apoi te înscrii şi al al doilea, eşti prezent şi la al treilea, îţi încerci norocul şi la al patrulea şi aşa mai departe, s-ar putea să te trezeşti că unele companii au auzit de tine doar pentru că te-ai înscris la concursurile lor. Nu contează cine câştigă, pentru că la unele concursuri depinde şi de noroc, tot ce contează este că tu ai fost prezent acolo şi că ai reuşit să îndeplineşti toate sarcinile ca la carte.
3. Pentru a-ţi cunoaşte limitele.
Concursurile reprezintă întotdeauna o provocare. În unele cazuri, inventivitatea face diferenţa dintre primul clasat şi ceilalţi. Participând la concursuri îţi cunoşti limitele în materie de inventivitate şi de respectare a task-urilor.
Totodată, este o metodă minunată de învăţare. De ce? Pentru că dacă ai ieşit acum pe locul 2, iar tu nu studiezi cu ce-a fost mai bun ăla de pe primul loc, înseamnă că ai participat degeaba la concurs.
Accept şi alte păreri, dacă viziunile voastre nu se intersectează cu a mea.
10 Comments
dar nu uita sa pastrezi o legatura cu cititorii tai!
daca nu faci altceva decat sa participi la concursuri…
adica, nu stiu in ce masura e interesant pentru mine ca cititor, ca tu participi la un concurs…
nu ma intelege gresit si eu particip la concursuri, dar simt ca trebuia sa subliniez si acest lucru la articolu’ tau ;-)
asta era pentru ultimul paragraf, da’ uite ca am uitat sa spun. bineinteles ca pe cititor nu-l intereseaza de concursul meu. el vrea continut care sa-l atraga. si nu trebuie sa dai concursurile in schimbul cititorilor, ca nu merita efortul.
de obicei, cand scriu un articol cu care particip la concurs, incerc sa public si un articol normal, pentru cititorul de rand in acea zi. vreau sa fac in asa fel incat sa aiba ce sa citeasca chiar daca eu particip sau nu la vreun concurs in ziua respectiva.
Eu nu prea am avut niciodata noroc la astfel de concursuri, dar ai dreptate, argumentele sunt pe masuna:D
Dar timpul nu-i pierdut, oricum :)
Cred la fel ca tine ca participarea la concursuri este benefica pentru dezvoltarea individului, fie ea dezvoltare personala, profesionala, emotionala sau de alta natura. Un concurs este o competitie iar motivatia de a intra intr-o competitie este diferita de la o persoana la alta.
Un principiu in psihologie spune ca oamenii actioneaza fie pentru a se departa de ceva, fie pentru a se apropia de ceva:) Personal, nu cred ca face nimeni nimic doar de dragul “industriei” deci primul tau argument, dupa mine, ar fi mai degraba un efect intr-un proces, decat un motiv. Urmatoarele 2 sunt specifice oamenilor proactivi. Acestia au in vedere un scop bine definit care ii motiveaza, antreneaza, entuziasmeaza, le ofera determinarea sa actioneze, si by default, nu vor da inapoi de la nici un concurs sau examen cat timp prin acel concurs se mai apropie putin de “tinta”.
Reactivii cauta intotdeauna confortul si nu prea ii vei prinde pe la concursuri. Poti sa le promiti cai verzi pe pereti, ei vor face ceva numai atunci cand sunt pe punctul de a-si pierde acel confort.
Cu scuzele de rigoare ca m-am lungit prea mult, sunt de acord cu indemnul tau de a participa la concursuri si mai cred ca el va prinde tot la oamenii care fac asta deja:)
N-ai de ce sa-ti ceri scuze pentru ca ai scris mult. Atat timp cat este interesant (asa cum e in cazul tau), comentariul e bine venit.
Cat despre „el va prinde tot la oamenii care fac asta deja”, s-ar putea sa fie destule persoane care nu se inscriu la concursuri pentru ca isi spun din start ca nu au nicio sansa de a castiga. Cu articolul meu cred (si sper) ca le-am aratat adevaratele motive pentru care participarea la un concurs este benefica.
Nu stiu daca o sa reusesc eu sa schimb mare lucru cu articolul asta, dar macar am incercat. :D
P.S.: Mersi pentru ca ai trecut pe-aici si pentru ca ai comentat!
Ceea ce faci tu faci foarte bine si este de admirat.
Asa este, sunt persoane care nu se inscriu la concursuri pentru ca isi spun ca nu au sanse. Si daca imi mai permiti o mica paranteza, acolo avem de-a face cu stima de sine care, in directa legatura cu mediul de dezvoltare, de crestere, poate fi mai mica sau mai mare.
Tu propui un model, un model foarte bun. Keep gooing!;)
P.S. Cu siguranta voi mai trece pe aici;)
Iti multumesc pentru comentarii si pentru ca ma incurajezi sa continui!
Uite ca la asta nu m-am gandit pana acum, dar cred ca este o idee de bun augur, astfel incat sa ne stimulam mai mult, sa fim mai activi, mai voiosi, sa interactionam mai mult!
Da. E foarte bine s-o pui in practica. Pentru site-ul tau e bine sa faci concursuri, iar noi, bloggerii, să participăm la ele.