Jurizez un concurs care are ca premii biciclete. Ce zici, te bagi?

Update: Câştigătorii concursului de pe blog sunt: Andreea Lovegood, Gabriel Palarie şi Iacob Alex. Câştigătorii bicicletelor sunt aici.

Zilele trecute am scris despre BikeFest şi despre concursul NESCAFÉ 3in1 la care poţi câştiga una dintre cele trei biciclete puse în joc. Bicicletele vor fi făcute special pentru acest concurs de oameni specializaţi în asta. Azi am fost întrebat dacă vreau să fac parte din juriul care alege câştigătorii celor trei biciclete. Pe spiţa mea, cum să nu vreau?! Şi-am acceptat.

Acum să-ţi spun, pe scurt, care-s paşii de înscriere în concurs:

1. Trebuie să intri în aplicaţia de-aici;
2. Încarci pe YouTube un clip în care spui de ce îţi doreşti una dintre biciclete (mai uşor de-
atât nici că se putea);
3. Completezi formularul din aplicaţie cu link-ul de pe YouTube la care se găseşte clipul tău;
4. Îţi rogi prietenii să te voteze.

De ce ai şanse mari să câştigi?

Pentru că nu câştigă cel mai votat clip. Se face un top, iar primele 20 de clipuri de la fiecare bicicletă în parte intră într-o jurizare. Din juriu fac parte eu (he he), creatorii bicicletelor şi câţiva pasionaţi de pedalat de la NESCAFÉ. Ai timp să-ţi înscrii clipul până pe 11 septembrie.

Revenind la biciclete, aşa cum ziceam şi mai sus, sunt 3: Hashtag (pentru cei care folosesc bicicleta zilnic, prin tot oraşul), Le Jer (pentru cei care pedalează în weekend, în parc) şi tuPeux (bicicleta celor care vor să înveţe să meargă pe bicicletă). Eu m-am declarat din prima fanul bicicletei Hashtag (deşi, între noi fie vorba, numai Tudor, creatorul ei, ştie cum o să arate) pentru că numele mă duce cu gândul la Social Media, dar şi pentru că se anunţă a fi o bicicletă de plimbat mult.

Acum hai să facem un mic exerciţiu de imaginaţie. Spune-mi într-un comentariu cum crezi tu că o să arate bicicleta Hashtag. Poţi spune o particularitate a ei (adică să-ţi imaginezi doar cum o să fie vopsită, spre exemplu) sau poţi detalia exact cum ţi-o imaginezi (spunând şi ce accesorii o să aibă). De ce facem exerciţiul? Pentru că NESCAFÉ 3in1 a promis că o să ofere 3 premii surpriză celor mai creative comentarii de-aici, de pe blog. Bineînţeles, tare mi-ar plăcea să-ţi jurizez nu doar comentariul, ci şi un clip pe care-l urci în aplicaţie. Apropo, poate te inspiră clipul ăsta:

Ai timp să laşi comentariul până vineri, pe 12 septembrie, ora 23:59. Good luck! :D

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Adi 8 Sep 2014, ora 09:57

  Okei, hashtag deci. Pai in primul rand este o bicicleta care are un coș mare cumpărături în față pentru atunci când mergi cu ea la cumpărături și, fiind o bicicletă de oraș, cu siguranță vei merge să cumperi legume în piață. Culoarea ar trebui sa fie una cat mai prietenoasa, sa transmita caldura si relaxare, iar culoarea albastra (asemanatoare cu cea a cerului senin) pare a fi cea mai ok. Va trebui să fie o bicicletă ușoară deoarece, locuind la oraș, aceasta va fi ținută în apartament – doar nu vrem să nu fure bicicleta Hashtag nu ? – deci va fi ridicată în brațe câteva etaje. Noaptea e traficul mai scăzut așa că un far cu dinam ar arăta tare drăguț pe coarnele bicicletei.
  Revenind la culoare, având numele de Hashtag, ar fi interesant ca pe cadru să fie pictate mai multe hashtag-uri (#####) albe.

 • Emil Calinescu 8 Sep 2014, ora 11:34

  Hashtag ar trebui sa fie o bicicleta virtuala, sa nu existe si in realitate.

  Daca tot am face-o reala, as scrie pe ea adresa de twitter a proprietarului, iar in loc de claxon as pune sunetele de pe facebook cand primesti un mesaj :))

 • Andreea Lovegood 8 Sep 2014, ora 18:27

  Cred ca bicicleta Hashtag, fiind una de plimbat prin oras va avea culoarea verde intrucat verdele a fost culoarea inlocuita de blocurile gri si ar trebui adusa inapoi. Ar trebui sa fie o bicicleta destul de rapida ca sa poate inlocui masina cea de zi cu zi, cu amortizoare pentru eventualele socuri cauzate de drumuri pavate sau neasfaltate si totodata o bicicleta usor de depozitat in casa. Comfortul ar trebui sa fie si el o componenta importanta deoarece atunci cand mergem zi de zi pe ea avem nevoie sa stam comfortabil. Avem nevoie si de faruri care lumineaza destul de puternic astfel incat sa circulam in siguranta chiar si spre apus. Un cos nu ar strica pentru atunci cand mergem in piata sau de ce nu, sa tinem geanta/servieta cand mergem la serviciu. :)

 • Natural 9 Sep 2014, ora 12:41

  Cred ca Hashtag ar trebui sa aiba roti cu 4 spite (#) sau macar semnul de hashtag sa fie pictat pe spite, ca sa se vada si cand mergi.
  Si pe pedale s-ar putea face un #, in interior, pe partea pe care apesi cu piciorul, ca sa simti ca dai pedala la Hashtag :)
  Daca tot e Hashtag, culorea sa fie alb-albastra a la Facebook si Twitter.
  Spor!

 • Gabriel Palarie 9 Sep 2014, ora 16:53

  Proiect Hashtag:

  Bicicletă single speed, pentru simplitatea utilizării. Fiind o bicicletă de oraș, a-ți prinde urechile în schimbătoare nu este cel mai plăcut lucru. Ghidonul va fi de tip „upright”, pentru a putea menține o poziție comodă a spatelui. Nu vrea nimeni să ajungă acasă cu dureri după o zi de ultilizare, nu? Ai parte de un portbagaj în față, mai micuț (încât să încapă un rucsac sau o geantă), iar la spate va fi dotată cu o pereche de genți-coburi (în rutina sătpămânală sigur vei ajunge și la piață). Piesele acestea vor fi montate pe un cadru de aluminiu de tip „open frame” pentru a urca și coborî cât mai ușor de pe bicicletă, mai ales când ai greutăți în spatele acesteia. Cu celelalte piese fiind tot din aluminiu, vei avea o bicicletă foarte ușoară ce o poți ridica etaje întregi, dacă ai „bafta” să locuiești la un etaj mai respectuos.

  Ca design va avea în fața cadrului semnul de „hashtag” asemeni bicicletelor clasice. În rest, o culoare, poate două. Ceva ușor și plăcut la ochi. Merg în continuare pe ideea de comoditate, căci o folosești zilnic. O culoare ușor chiar și de întreținut. Un negru predominant cu cateva linii albastre, de decor. Nimic fancy, că nu o scoți la promenadă.

  Accesoriile sunt de acum evidente. Tot ce ține de respectarea legii intră în această categorie: lumini albe în față, lumini roșii în spate ce pâlăie în noapte pentru a fi văzut de toată lumea. Vei dori să fi văzut pe o astfel de bicicletă. Mai mare dragul să mergi pe așa ceva. Să punem și o oglindă retrovizoare de acum, pentru curajoșii care ajung în trafic. Ah, să nu uit: un suport pentru antifurtul tău montat fie pe tija de la șa, fie deasupra genților din spate. Invidioșii vor dori să pună mâna pe așa o bijuterie, așa că cel mai bine este să o protejezi.

 • ASY 12 Sep 2014, ora 19:29

  Pentru mine bicicleta Hashtag ar arata ca o combinatie intre o bicicleta de oras si o cursiera, avand in vedere ca e facuta pentru uzul zilnic. O culoare metalizata care sa o faca sa fie admirata prin oras, lumini de semnalizare pentru noapte deja incorporate, frane care te fac sa „ingheti” in trafic, dar care se observa foarte putin.
  In concluzie o bicicleta ideala pentru o persoana tanara si dornica sa imbine utilul cu placutul.

 • Iacob Alex 12 Sep 2014, ora 23:24

  Bicicleta Hashtag nu te lasa sa stai de #hashtag. Prea biciclistul posesor de Hashtag nu va da un singur #hashtag pe social media, ceilalti o vor face cand o vad pe strada.
  Biciclistul, posesor de Hastag, nu va petrece prea mult timp pe social media, ci va da media de viteza’n trafic peste cap. Ea nu are legatura cu social media dar ea va media, pamantul de sub ea, plus biciclistul si pedala.
  Bicicleta nu va fi social, pentru ca rupe oase. Trece pe langa masini puturoase! Va manca suflete, de soferi si cozi la semafor putrede.

  Cristi scuza-ma, m-a luat valul de ciuda ca nu am putut face ceva concret pentru concursul cu video. Mi-ar fi placut sa vin maine in Bucuresti dar ramane pe 20 la marsul OPTAR :)
  Multa bafta!