Când se lansează noile sisteme de operare Apple: iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 și tvOS 11

Despre noile sisteme de operare de la Apple am mai vorbit pe-aici de câteva ori. În urma lansării de aseară, cei care și-au instalat în trecut varianta Beta sau Public Beta a sistemelor de operare, au primit deja upgrade-ul pentru varianta GM (Golden Master), care probabil este versiunea finală, care va ajunge pe toate device-urile de la Apple.

Dacă nu ai instalat variantele beta, atunci vei primit direct update-ul stabil, în felul următor:

 • iOS 11 apare pe iPhone și iPad pe data de 19 septembrie 2017. El va fi disponibil pentru terminalele iPhone 5S sau mai noi și pentru iPad mini 2 sau mai noi. Am scris aici 11 funcții noi pe care le vei găsi pe iOS 11, iar dacă vrei să citești mai multe detalii pe site-ul oficial, aici e pagina în cauză.
 • macOS High Sierra apare pe MacBook și iMac pe data de 25 septembrie 2017. Vine cu câteva optimizări în plus, în special la Safari, care promite să-și facă treaba și mai rapid. macOS High Sierra va fi disponibil pentru următoarele device-uri:
  • MacBook Pro – 2010 sau mai noi;
  • MacBook – Late 2009 sau mai noi;
  • MacBook Air – 2010 sau mai noi;
  • iMac – Late 2009 sau mai noi;
  • Mac Mini – 2010 osau mai noi;
  • Mac Pro – 2010 sau mai noi.

  Dacă nu știi din ce an este MacBook-ul tău, apasă pe Mărul () din colțul din stânga-sus, apoi pe „Despre acest Mac”. Va apărea o fereastră care-ți va arăta anul în care a fost făcut MacBook-ul. Iar dacă vrei să vezi ce funcții noi aduce MacOS High Sierra, te invit pe această pagină.

 • watchOS 4 va fi lansat oficial pe 19 septembrie 2017. Vine cu o îmbunătățire a aplicației de Activitate, cu îmbunătățiri pentru aplicația care măsoară pulsul (îți va arăta și un istoric al pulsului tău și te va notifica dacă simte că pulsul e prea mare cât timp tu nu ești activ) și multe altele. Va fi disponibil pe toate modelele de Apple Watch. Cum pagina oficială de la Apple nu oferă foarte multe informații despre watchOS 4, o să te trimit aici pentru detalii. Interesant de adăugat e faptul că Apple Watch a devenit cel mai vândut ceas din lume, cu o creștere year-over-year de 50%.
 • tvOS 11 va fi lansat pe 19 septembrie 2017. Nu vine cu noutăți foarte multe, din păcate. Sunt câteva îmbunătățiri la aplicația TV, care oricum nu e disponibilă în România, deci nu ne interesează foarte tare. Va veni în schimb cu opțiunea de a face meniul negru în loc de gri, dacă te deranja culoarea de-acum. Va fi disponibil pentru Apple TV 4 și Apple TV 4K. Am scris aici la ce e bun un Apple TV la 3 luni după ce l-am cumpărat pe-al meu.

Leave a Reply