Mastercard anunță o soluție pentru IMM-uri de încasare a banilor cu ajutorul unui smartphone

Mereu am crezut că dependența noastră de smartphone-uri este strâns legată de oportunitățile pe care ni le dau telefoanele mobile de astăzi. Dacă acum câțiva ani foloseam telefonul mobil doar pentru a vorbi la el, a trimite mesaje și a intra pe internet, acum îl folosim pentru a ne aprinde becurile din casă, pentru a porni aspiratorul inteligent, pentru a plăti la magazin și, mai nou, pentru a-l folosi în locul unui POS ca să încasăm bani.

Am primit ieri un comunicat de presă care-mi spunea că Mastercard, împreună cu o companie numită phos, testează un sistem prin intermediul căruia IMM-urile pot încasa bani cu ajutorul unui smartphone.

Deci dacă ai un business care necesită deplasarea pe teren, ai putea folosi aplicația Phos pentru a încasa plăți cu cardul sau cu smartwatch-ul, fără să fii nevoit să ai alături de tine și POS-ul din acela clasic, de care vedem la supermarket.

Momentan soluția este într-o fază de test cu 200 de IMM-uri din România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria, dar faza de test va lua sfârșit în aprilie 2020 și, dacă totul iese cum trebuie (și eu cred că va ieși), soluția va fi promovată și implementată masiv.

Mi se pare grozav că trăim niște vremuri care ne permit să stocăm într-un telefon mobil absolut tot: contacte, parole, date personale și, mai nou, un POS cu ajutorul căruia putem încasa bani.

Ce trebuie să știi despre aplicația phos este că momentan ea funcționează doar pe terminalele cu Android, pentru că vorbim despre folosirea unui sistem NFC care trebuie să primească niște semnale de la cardurile sau smartwatch-urile cu care se va face plata. Și iPhone-urile au NFC, doar că al lor este limitat de către cei de la Apple.

Partea faină e că în calitate de antreprenor poți avea mereu un smartphone cu Android la tine care să încaseze plățile, iar cei care vor să plătească o pot face cu orice fel de device: card contactless, ceas inteligent, iPhone, smartphone Android etc.

Detalii despre phos găsești pe site-ul oficial, iar faptul că au făcut parteneriat cu Mastercard pentru această aplicație îmi arată că e un business de încredere, așa că soluția este de urmărit pe viitor, dacă reprezinți un business care ar putea avea nevoie de ea.

În cazul meu, plățile pe care le încasez în compania mea se fac exclusiv prin transfer bancar, deci nu e o opțiune viabilă pentru mine în momentul de față, dar specificul business-ului fiecăruia dictează dacă soluția e folositoare sau nu. 😁

4 Comments

  1. Dan Govella 10 martie 2020
    • Cristian Florea 11 martie 2020
  2. Mara 10 martie 2020

Leave a Reply