Nu avem modele de urmat în ţara asta

Avem o plăcere atât de mare să spunem că trăim într-o ţară de tot râsul, încât suntem în stare să spunem că şi soarele, dimineaţa, parcă răsare mai prost la noi, că suntem români.

Discutând despre România, am auzit de multe ori că nu mai avem modele demne de urmat, de-aia generaţiile care vin sunt atât de slab pregătite şi fără niciun fel de planuri pentru viitor. Ce modele să-ţi alegi când la televizor o vedem pe Bianca Drăguşanu şi pe alţi oameni de nimic ai ţării?

Într-adevăr, la TV sunt, în general, oameni de nimic. Dar cine te pune să-ţi alegi modelele de la TV? Sunt o mulţime de români care ar putea reprezenta un model pentru elevii (şi tinerii) de-acum, doar că în loc să-i căutăm, preferăm să spunem că ţara nu oferă modele.

Vrei modele? Uite unul. Mai vrei? Mai ia unul. Şi uite încă unul. Şi mai ia încă 67 (iar lista asta se actualizează constant), să nu zici că nu ţi-am oferit destule.

Modelele apar rareori la TV. Şi când apar, stau puţin. Hai să ne dezobişnuim de la a căuta modele în faţa televizorului şi să le găsim în alte părţi. Dacă nu apar la TV, nu înseamnă că nu există.

4 Comments

  1. Intuneric 4 decembrie 2013
    • Cristian Florea 4 decembrie 2013
  2. Şerban Stănescu 12 decembrie 2013

Leave a Reply