PS5 va fi prima consolă de jocuri pe care mi-o cumpăr

Relația mea cu jocurile video a fost cu ups & downs dintotdeauna. Am descoperit jocurile prin intermediul acelor console cu casete galbene, pe care le cumpăram din piață când eram copil, am continuat cu câteva jocuri instalate pe primele PC-uri și laptopuri pe care le-am avut, dar în ultimii 5 ani m-am jucat destul de puțin.

Ce-i drept, am stabilit să nu acord prea multă atenție acestei metode de relaxare, pentru că aveam impresia că voi pierde foarte mult timp jucându-mă și voi fi distras de la activitățile cu adevărat importante.

În ultima vreme, ce-i drept, am început să investesc timp în Call of Duty Mobile, jucat direct de pe tabletă, deci cu o experiență mai bună decât de pe telefon, așa că am simțit că e cazul să fac trecerea și la o consolă de jocuri în adevăratul sens al cuvântului. Asta și după perioada asta de pandemie, unde am simțit că mi-ar fi fost utilă o consolă, în timp ce jocurile de pe Apple TV nu mă încântă mai deloc.

Dar pentru că nu e graba atât de mare, am decis să aștept anunțul noului PS5 și să decid dacă și ce consolă o să-mi iau în funcție de asta. Deși nu știm încă detaliile tehnice de la PS5, știu clar că va fi prima consolă de jocuri pe care o s-o cumpăr, pentru că sunt convins că vreau o consolă în casă și pot să mai am răbdare până în noiembrie sau decembrie, când o să apară în magazine și-o s-o pot cumpăra.

Iar când vine vorba de o consolă de jocuri, detaliile tehnice nu sunt atât de importante din punctul meu de vedere, pentru că o cumperi știind clar că pe ea îți vor funcționa toate jocurile momentului, plus cele care vor apărea în următorii vreo 5 ani.

Cât despre PS5, pentru cei care nu au urmărit subiectul, Play Station a anunțat prin intermediul unui eveniment online cum va arăta noul Play Station 5, alături de câteva preview-uri ale unor jocuri care se vor lansa în curând. PS5 arată ca în imaginea de mai jos:

PS5 va fi prima consolă de jocuri pe care mi-o cumpăr

De fapt, vor fi două console: una cu unitate optică, cealaltă full digital, fără posibilitatea de a juca pe ea jocuri de pe CD.

Deși viitorul stă în cele fără unitate optică, eu o s-o cumpăr pe cea care are și orificiu de CD, pentru că, cel puțin în primii ani, probabil voi mai cumpăra și jocuri care vin pe CD (sau voi împrumuta de la prieteni 😁).

Design-ul noului PS5 mi se pare unul destul de interesant și-mi place că, deși în fotografiile de mai sus pare că ar funcționa doar în modul tower, o s-o poți pune și orizontal fără probleme, deci decizi singur cum o vei folosi în funcție de locul în care vrei s-o ții.

În rest, nu știu ce așteptări să am de la ea, dar după ce o s-o folosesc vă spun. Dacă aveți deja console de jocuri și știți niște jocuri pe care n-ar trebui să le ratez, vă invit să-mi spuneți în comentarii, că deja mă apuc să-mi fac o listă de achiziții. FIFA clar o să fie pe această listă, că nu concep să am consolă de jocuri fără FIFA. 🤣

4 Comments

  1. Andrei 16 iunie 2020
  2. rivi 16 iunie 2020
    • Cristian Florea 16 iunie 2020

Leave a Reply