Review Tutorialul.ro

logo-tutorialul-roContinui să primesc mailuri cu cereri de review. E bine! Înseamnă ca sunt citit şi că oamenii au încredere în review-urile mele.

Zilele astea am primit un mail de la George, webmasterul site-ului Tutorialul.ro. Deabia astăzi mi-am făcut timp să-i ascult cererea şi îmi cer scuze dacă aştepta review-ul mai din timp.

Observ încă de la prima vedere că site-ul este nou, se află la început de drum, deci trebuie ajutat atât cu promovarea cât şi cu sfaturile.

În primul rând vreau să mă refer la design, care, încă mai semnifică perioada sărbătorilor de iarna. Îţi sugerez să-l scoţi. Suntem deja la jumătatea lunii ianuarie deci putem declara cu mândrie că am intrat de ceva timp in 2009 şi că sărbătorile au trecut.

Nu cred că mai are rost să comentez prea mult la design pentru că-l vei schimba cât de curând. Tot ce mai pot să-ţi mai spun în legătură cu el ar fi faptul că ar trebui să-i scoţi textul ăla cu marquee şi link spre opinia ta sau măcar să-i scoţi marquee-ul pentru că dă rău de tot.

Referindu-mă la content, din câte îmi dau eu seama tutorialele parcă nu sunt copiate. Ceea ce este foarte bine. Originalitatea este de apreciat. Totodată văd că n-ai nicio notă de copyright în footer sau în altă parte ceea ce scade din profesionalism. Mulţi vor crede că nu îi respecţi pe cei care au creat scriptul şi s-ar putea să-ţi pătezi numele pe internet.

Referindu-mă la SEO, apreciez faptul că link-urile sunt SEO Friendly dar nu prea îmi place situaţia în care te-ai pus pentru că deja ai început cu o serie de cuvinte boldate şi cu keywords spam. Ar trebui s-o iei mai uşor din această privinţă pentru că totul depinde, ca şi la copyright, de numele tău pe internet.

Cred că ar trebui să scoţi textul ăla de început cu informaţii despre ceea ce oferă Tutorialul.ro pentru că deîndată ce se numeşte aşa cred că toţi şi-au dat seama despre ce este vorba, plus că oamenii au nevoie de informaţie nu de prea multe briz briz-uri. Probabil ai ales text-ul acela tot pentru promovare (iar văd cuvinte boldate inutil).

Nu prea văd un buton de abonare RSS. Omul poate vrea să fie anunţat când apar tutoriale noi, dar dacă nu se poate abona cred că preferă să caute alt site de tutoriale.

Cred că ar trebui să scoţi chestia cu ultimii comentatori pentru că este nenecesară la un site de tutoriale. Pe om îl interesează tutorialul în sine nu cine a comentat ultimul. Pentru că nu este un blog personal sau un blog nişat nu-i poţi adăuga widgets de blog normal. Sunt inutile. Nu te ajuta!

Cam atât am avut de spus despre Tutorialul.ro pe scurt şi în funcţie de „panorama” pe care mi-o oferă momentan site-ul. Eu îţi urez succes şi la cât mai multe tutoriale.

P.S.: Nu uitaţi că puteţi face cereri de review aici.

15 Comments

 1. MadaManu 15 ianuarie 2009
 2. Cristian Florea 15 ianuarie 2009
 3. Olaru George 15 ianuarie 2009
 4. Olaru George 15 ianuarie 2009
 5. Cristian Florea 16 ianuarie 2009
 6. Olaru George 16 ianuarie 2009
 7. Cristian Florea 16 ianuarie 2009
 8. Olaru George 16 ianuarie 2009
 9. Cristian Florea 16 ianuarie 2009
 10. Olaru George 16 ianuarie 2009
 11. Cristian Florea 16 ianuarie 2009
 12. Olaru George 19 ianuarie 2009
 13. Cristian Florea 19 ianuarie 2009
 14. Olaru George 20 ianuarie 2009
 15. Cristian Florea 20 ianuarie 2009

Leave a Reply