Top 5 funcții pe care le folosesc la televizorul meu Horizon

Acum o lună de zile spuneam că am testat și am început să folosesc un televizor Horizon 4K cu Android TV. Vorbim despre acest televizor, modelul 55HL7590U (gama 2020).

Pentru mine a fost primul televizor cu Android TV pe care îl testez, iar dacă vrei să-i vezi review-ul, te invit să citești acest articol. Am făcut și review video aici. 😁

Ei bine, la o lună de zile de când am început să folosesc televizorul în fiecare zi, m-am gândit să-ți povestesc despre top 5 funcții pe care le folosesc la acest televizor. Așa cum se întâmplă cu orice gadget pe care ni-l cumpărăm, el știe să facă zeci sau sute de lucruri, dar fiecare dintre noi folosește în majoritatea timpului doar acele puține lucruri care ne fac viața mai ușoară.

În ceea ce privește televizorul Horizon cu Android TV pe care îl am, iată top 5 funcții pe care le folosesc eu la el și care îmi fac viața mai ușoară:

1. Hey Google, play some dinner music

Așa cum ziceam și în articolul de review, televizorul pe care îl folosesc are integrat și Google Assistant (dar și Amazon Alexa), iar asta înseamnă că poți discuta cu Google sau cu Alexa și le poți spune să facă diverse lucruri, de la chestii simple, cum ar fi: Turn on the TV sau Turn the volume down, până la lucruri care chiar te scapă de decizii, cum ar fi: Play some dinner music.

N-aș fi crezut asta, dar am început să folosesc destul de des funcția asta, ca să se audă pe fundal un playlist cu muzică ok, dar fără să stau eu să-mi aleg piesele. Iar când îi spun lui Google să pună niște „dinner music”, deschide singur televizorul pe YouTube și începe să cânte muzica. Niciodată nu a fost muzică nasoală când i-am zis să facă asta. 😁

2. Dau play conținutului de pe telefon pe un ecran mai mare

Atât aplicația YouTube, cât și aplicația Facebook, îți permit să redai conținut de pe smartphone direct pe televizor dacă ești conectat la aceeași rețea WiFi cu ambele device-uri.

Uneori descopăr clipuri faine sau utile pe smartphone și în loc să mă chinui să văd despre ce e vorba pe un ecran mic, prefer să apăs pe butonul care arată clipul pe televizor și să văd totul mai mare, dar și cu un sunet mai bun.

Totodată, fiind un televizor cu Chromecast, dacă ai smartphone cu Android poți arăta orice gen de conținut foto sau video de pe telefon pe televizor cu un singur click.

3. Mă uit la programele favorite

Consum canalele TV ocazional. Încă avem abonament la cablu, dar asta pentru că sunt câteva posturi TV pe care ne place să mai pierdem timpul din când în când, cum e History, Discovery, HGTV sau chiar Digi24 când vrem să vedem anumite evenimente importante în direct.

Ca la multe alte televizoare, și la Horizon cu Android TV poți să-ți faci o listă de canale favorite și, dacă ești ca mine și ai doar 5 – 6 posturi pe care le urmărești din când în când, n-are rost să treci peste toate celelalte canale doar ca să ajungi la alea 5, ci preferi să-ți salvezi cele 5 canale în Favorite și să sari de la unul la celălalt mai ușor.

4. Accesez Netflix și YouTube cu un simplu click

Așa cum ziceam și în articolul de review, unul dintre lucrurile care îmi plac la acest televizor e că vine cu o telecomandă care are pe ea buton de Netflix și buton de YouTube. Iar dacă vreau să intru pe Netflix sau să pierd vremea pe YouTube, e de-ajuns să apăs pe un buton de pe telecomandă și gata, se deschide aplicația. 😁

5. Screensavers

Nu e chiar o funcție pe care o activez eu, pentru că se activează singură. Am setat ca după 10 minute de nefolosit televizorul, să intre un screensaver care îmi arată o fotografie random (de fiecare dată sunt super fotografii arătate), ora și temperatura de afară.

Am observat că mi se întâmplă destul de des să pun pe pauză filmul de la Netflix și să nu-l reiau rapid, așa că acel screensaver devine chiar util. Văd și cât e ceasul, dar văd și o fotografie faină acolo (iar pe ecranul 4K de 139 cm se vede excelent). În plus, e un stadiu de ambianță chiar fain. 😁

Bonus

Pe lângă funcțiile de mai sus, televizorul vine și cu alte lucruri pe care fie nu le folosesc direct (că se activează singure), fie le folosesc mai rar.

Cele activate singure sunt funcții ca: Dolby Vision HDR, Dolby Audio Processing sau funcția Micro Dimming.

Cele pe care le folosesc mai rar, dar care sunt utile, sunt lucuri ca magazinul Google Play, unde găsești sute de aplicații și jocuri, cu ajutorul cărora te relaxezi, te antrenezi (dacă faci sport acasă), te inspiri (dacă urmărești clipuri TED) etc.

Televizorul Horizon pe care îl am eu este cel de aici, versiunea de 139 cm (55 inchi) și mi se pare un televizor foarte bun pentru prețul pe care-l are. Dacă vrei să-i citești review-ul, intră aici.

Top 5 funcții pe care le folosesc la televizorul meu Horizon
Tags:

4 Comments

  1. marean 30 noiembrie 2020
  2. Claudiu Neumann 4 decembrie 2020
    • Cristian Florea 7 decembrie 2020

Leave a Reply