Care sunt producătorii care au vândut cele mai multe laptopuri în 2018

Gartner, una dintre cele mai cunoscute companii de cercetare din lume, a făcut un studiu care a încercat să afle topul brandurilor producătoare de laptopuri, în funcție de numărul de unități vândute la nivel mondial.

Este pentru prima dată când ajunge în fața ochilor mei un astfel de top, iar rezultatele mi se par foarte interesante din acest motiv. Dacă m-ai fi întrebat care e un top 3 al companiilor producătoare de laptopuri în funcție de numărul de unități vândute, aș fi avut un cu totul alt top față de cel real. :D

Ei bine, hai să vezi topul:

  1. Lenovo – 58,4 milioane de unități vândute;
  2. HP – 56,3 milioane de unități vândute;
  3. Dell – 41,9 milioane de unități vândute;
  4. Apple – 18 milioane de unități vândute;
  5. Acer – 15,7 milioane de unități vândute;
  6. ASUS – 15,5 milioane de unități vândute;
  7. Restul – 53,3 milioane de unități vândute;

Total: 259,3 milioane de laptopuri vândute în 2018, dintre care 22,5% au fost Lenovo și 21,7% au fost HP.

Cei de la Gartner spun că rezultele sunt încă preliminare și că cifrele finale vor fi comunicate ulterior. Cu toate astea, cred că topul nu se va schimba foarte tare. Cel mult, sunt șanse ca ASUS să fie mai sus decât Acer în lista finală, dar alte schimbări majore nu au cum să fie.

Sincer, eu mă așteptam ca ASUS să fie în primii 3. Poate și pentru că reclamele lor ajung la mine mai mult decât reclamele altora și mi-au creat impresia că sunt doriți de toată lumea.

Cu toate astea, brandul Lenovo mi s-a părut întotdeauna că face laptopuri cu configurații bune, la un preț foarte mic. Practic, dacă ai 1500 de lei și vrei să-ți iei un laptop, s-ar putea ca Lenovo să aibă cele mai bune componente în acest buget. Nu vorbim de calitatea materialelor exterioare, de design sau de greutatea laptopului, că poate nu te interesează aceste aspecte. Dar dacă te interesează, probabil celelalte companii vor avea laptopuri mai potrivite pentru tine. :D

În încheiere, sunt curios cum ți se pare ție topul. Ce companii te așteptai să ocupe primele 3 locuri?

Detalii despre studiu găsești aici. Sursa care m-a inspirat e aici.

2 Comments

  1. The Gadgetist 15 ianuarie 2019
    • Cristian Florea 15 ianuarie 2019

Leave a Reply