Nu pot să salvez – Adobe Photoshop CS5
Ce uşor e să-ţi faci firmă. Trebuie doar să ştii cum te cheamă.
În online, în viziunea mea, 1000 reprezintă numărul care te face pe tine (blogger, twitterist, internaut de orice fel) să treci la următorul nivel.
999 de followeri pe Twitter nu sunt acelaşi lucru cu 1000, deşi diferenţa este de doar o singură persoană (sau un singur bot, că mai găsim şi de-ăştia). La 1000 de followeri nu se schimbă numărul de reacţii pe care îl primeşti la tweet-urile tale, sau rank-ul tău ca utilizator de Twitter, dar numărul ăla de patru cifre parcă îţi schimbă ţie atitudinea din tweet-uri.
Despre schimbările pe care le-am simţit după primele 1000 de articole am scris când aveam aproape 1400 deja, iar acum, că tot am ajuns la 1015 followeri pe twitter, n-ar strica să spun câteva chestii despre schimbările pe care le-am remarcat. De menţionat este faptul că am să vorbesc despre schimbările care mi s-au întâmplat mie. Nu garantez că aşa e la fiecare om în parte (dar cei care au trecut de 1000 de followeri ar putea să confirme dacă ce zic eu e bine sau nu).
– aşa cum ziceam şi mai sus, ai altă atitudine faţă de followerii tăi. Parcă devii mai atent la ceea ce publici.
– parcă followerii au venit mai uşor. De la 1000 la 1015 am ajuns rapid în comparaţie cu felul în care îmi dădea lumea follow până atunci. Să fi fost o simplă coincidenţă? Oare contează şi pentru viitorii urmăritori numărul de patru cifre?
– simţi nevoia să te implici mai mult. Îţi zici că 1000 de oameni nu te urmăresc degeaba şi parcă nu mai poţi lăsa nicio zi să treacă fără să bagi măcar un update sau două.
– socializezi mai mult. Mă simt anapoda dacă atunci când trimit un link sau dau un RT nu bag şi o părere personală. Încep să conştientizez că oamenii caută socializare, nu câteva link-uri aruncate în timeline.
– te gândeşti că ai putea fi un exemplu pentru ceilalţi. Poate eu nu sunt un exemplu pentru ceilalţi, sau poate oamenii n-au nimic de învăţat de la mine, dar faptul că am depăşit pragul de 1000 de followeri mă face să cred că aş avea ce sfaturi să-i dau unuia care abia şi-a făcut cont.
– începi să faci diferenţa dintre calitate şi cantitate. Preferi să-i dai follow unui om cu puţine tweet-uri, dar bune, decât unuia cu multe şi proaste, pe principiul că şi tu ai de gând să tweet-uieşti în acelaşi stil.
– te întrebi ce se va schimba la 2000 de followeri.
Scriu articole de genul ăsta pe deviza „creştem împreună”, încercând să vă spun despre etapele evoluţiei mele online, dorind ca şi voi să-mi ziceţi în comentarii despre evoluţia voastră, că doar de-aia ştim să socializăm, nu?
P.S.: Pregătiţi-vă pentru articolele cu prima săptămână în care n-am scăzut sub 1000 de unici şi primele 1000 de like-uri pe Fan Page.
6 Comments
Numarul ala rotund mi-a dat sentimentul ca sunt cineva. Nu m-a facut sa fiu cineva, nici nu cred ca vreun lucru de genul asta ar putea, dar te flateaza sa te gandesti ca 1000 de oameni te urmares. PE TINE! M-am gandit ca probabil au gasit ceva interesant, sau au observat inteligenta-mi sclipitoare sau informatiile exclusive pe care le dau. :)
Apoi am vazut usurinta cu care dau si eu follow cuiva (practic ma uit daca are poza la profil si descriere si daca da, ii dau follow si il urmaresc cata vreme nu spune prostii monumentale) si am coborat printre muritorii de rand.
Daca imi iau la numarat oamenii cu care interactionez si care conteaza pentru mine intr-un fel sau altul, nu cred ca depasesc 50.
Cu siguranta suma asta spune ceva despre tine, Cristi, dar nu spune totul. Sunt alte lucruri care conteaza mai mult. De exemplu, cum te percep cei 50 cu care interactionezi mai des, daca au incredere in tine, daca ar cumpara ceva ce le-ai recomandat, daca ar schimba ceva in viata lor pentru ca tu le-ai sugerat asta, daca ar veni cu placere la un tweetmeet organizat de tine.
In rest, „totul este desertataciune si goana dupa vant”.
Continua sa scrii bine si sa mentii relatii cu oamenii care conteaza pentru tine! Felicitari!
Îţi mulţumesc pentru comentariu şi pentru cuvintele frumoase. Sunt conştient de faptul că numerele nu înseamnă neapărat influenţă. Cred că în Social Media contează câţi oameni reuşeşti să scoţi în stradă (vorba ta, câţi poţi face să vină la un blogmeet organizat de tine, sau câţi îţi pot lua în considerare o recomandare), nu câţi te urmăresc în total.
Oricum, numărul 1000 este un prag pe care l-am trecut, zic eu, cu brio. De-acum în colo să vedem ce va fi.
Evolutia mea e cam lenesa. Ce sfaturi imi dai ca s-o pun pe treaba? Trei am gasit in comentariul anterior: sa-mi pun poza la profil si descriere si sa nu scriu prostii.
Astept sfaturile tale
Sa urmaresti oameni care ti se par interesanti si sa socializezi cu ei (schimb de reply-uri, RT-uri etc.), dar cu mentiunea ca totul trebuie sa fie natural, nu sa le dai RT sau reply doar de dragul de a da. In rest, daca esti natural, daca scrii ce iti place tie si ce crezi ca i-ar interesa si pe altii, ar trebui sa ai o crestere sigura.
Poate te ajută: http://www.waven.ro/2011/12/19/twitter-scurt-ghid-utilizare/
Un ghid foarte bun! Mulţumesc pentru că ai trecut pe-aici şi ai lăsat link-ul.