1000

1000 followeri pe twitterÎn online, în viziunea mea, 1000 reprezintă numărul care te face pe tine (blogger, twitterist, internaut de orice fel) să treci la următorul nivel.

999 de followeri pe Twitter nu sunt acelaşi lucru cu 1000, deşi diferenţa este de doar o singură persoană (sau un singur bot, că mai găsim şi de-ăştia). La 1000 de followeri nu se schimbă numărul de reacţii pe care îl primeşti la tweet-urile tale, sau rank-ul tău ca utilizator de Twitter, dar numărul ăla de patru cifre parcă îţi schimbă ţie atitudinea din tweet-uri.

Despre schimbările pe care le-am simţit după primele 1000 de articole am scris când aveam aproape 1400 deja, iar acum, că tot am ajuns la 1015 followeri pe twitter, n-ar strica să spun câteva chestii despre schimbările pe care le-am remarcat. De menţionat este faptul că am să vorbesc despre schimbările care mi s-au întâmplat mie. Nu garantez că aşa e la fiecare om în parte (dar cei care au trecut de 1000 de followeri ar putea să confirme dacă ce zic eu e bine sau nu).

– aşa cum ziceam şi mai sus, ai altă atitudine faţă de followerii tăi. Parcă devii mai atent la ceea ce publici.
– parcă followerii au venit mai uşor. De la 1000 la 1015 am ajuns rapid în comparaţie cu felul în care îmi dădea lumea follow până atunci. Să fi fost o simplă coincidenţă? Oare contează şi pentru viitorii urmăritori numărul de patru cifre?
– simţi nevoia să te implici mai mult. Îţi zici că 1000 de oameni nu te urmăresc degeaba şi parcă nu mai poţi lăsa nicio zi să treacă fără să bagi măcar un update sau două.
– socializezi mai mult. Mă simt anapoda dacă atunci când trimit un link sau dau un RT nu bag şi o părere personală. Încep să conştientizez că oamenii caută socializare, nu câteva link-uri aruncate în timeline.
– te gândeşti că ai putea fi un exemplu pentru ceilalţi. Poate eu nu sunt un exemplu pentru ceilalţi, sau poate oamenii n-au nimic de învăţat de la mine, dar faptul că am depăşit pragul de 1000 de followeri mă face să cred că aş avea ce sfaturi să-i dau unuia care abia şi-a făcut cont.
– începi să faci diferenţa dintre calitate şi cantitate. Preferi să-i dai follow unui om cu puţine tweet-uri, dar bune, decât unuia cu multe şi proaste, pe principiul că şi tu ai de gând să tweet-uieşti în acelaşi stil.
– te întrebi ce se va schimba la 2000 de followeri.

Scriu articole de genul ăsta pe deviza „creştem împreună”, încercând să vă spun despre etapele evoluţiei mele online, dorind ca şi voi să-mi ziceţi în comentarii despre evoluţia voastră, că doar de-aia ştim să socializăm, nu?

P.S.: Pregătiţi-vă pentru articolele cu prima săptămână în care n-am scăzut sub 1000 de unici şi primele 1000 de like-uri pe Fan Page.

Tags:

6 Comments

  1. Cristian Voiculescu 8 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 8 ianuarie 2012
  2. Petru 8 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 9 ianuarie 2012
      • Cristian Florea 9 ianuarie 2012

Leave a Reply