Acum puteţi vota comentariile bune

comment ratings wordpressDe mult timp am vrut să introduc pe blog posibilitatea ca fiecare vizitator să apese pe un +1 în dreptul fiecărui comentariu care-i place, astfel arătându-şi aprecierea faţă de cel care-a comentat.

Astăzi am reuşit să-mi fac puţin timp şi să mă ocup de asta. Pentru că aveam nevoie de nişte păreri în legătură cu ceea ce aveam de gând să fac, am întrebat pe Facebook şi pe Google+ dacă merită chinul. Feedback-ul a fost doar pozitiv, motiv pentru care am zis că trebuie să încerc şi şmecheria asta.

După vreo 30 de minute de căutări (că nu voiam să bag primul tip de rating care-mi venea în cale, ci să-l caut pe cel mai bun), am dat peste Comment Rating, pluginul care face exact ceea ce vreau eu.

Ofer numai posibilitatea de a da Thumbs Up. Thumbs Down nu va apărea deocamdată pentru că „haters gonna hate” şi pentru că nu vreau ca blogul meu să demoralizeze lumea anapoda. Dacă cineva scrie un comentariu care nu-i tocmai bun, mai bine rămâne cu zero voturi decât să aibă cu minus.

Mno, bucuraţi-vă şi apăsaţi-l de fiecare dată când simţiţi nevoia :)

Lasă un comentariu

24 comentarii

 • INfinit 28 Aug 2011, ora 15:14

  primul comentariu care primeste +1

  • Florea Cristian 28 Aug 2011, ora 15:22

   Primul comentariu care a primit +1 a fost ala pe care am testat pluginul :)) Asta-i al doilea, sa-ti fie clar!

   • INfinit 28 Aug 2011, ora 15:26

    minți!

 • Cristi Mirt 28 Aug 2011, ora 15:50

  Parcă mai văzusem pe câteva site-uri ceva de genul ăsta. Îmi place ideea și cred că o voi aplica și eu. Comment Rating zici, nu? :p

  • Florea Cristian 28 Aug 2011, ora 15:57

   Sunt sigur că ai mai văzut şi prin alte părţi chestia asta. Dacă era o idee în premieră, probabil nu exista un plugin care să facă toată treaba. Şi da, Comment Rating, zic. Am pus şi link :D

 • FailDude 28 Aug 2011, ora 16:08

  Imi place. Cred ca o sa-l pun si eu.

  Chestia sa scoti thumbs down, o are el sau o faci tu?

  • Florea Cristian 28 Aug 2011, ora 20:57

   O are el. Se face foarte usor din setari. Asta am cautat din prima, un plugin de la care pot scoate Thumbs Down

 • dorel 28 Aug 2011, ora 19:19

  f tare ideea..

 • Ruxandra 29 Aug 2011, ora 01:31

  Interesant! Imi place.

  • Florea Cristian 29 Aug 2011, ora 01:57

   He, he. Ma bucur sa aud asta :D

   • Ruxandra 29 Aug 2011, ora 09:33

    Si eu ma bucur ca ne vorbesti despre lucrurile noi introduse pe blogul tau. Mie imi place ca explici pe intelesul tuturor si ca ne arati si unde putem gasi un anumit plugin, de exemplu. Mi s-a mai intamplat sa caut ceva, sa vad pe un anumit blog, sa intreb cum se cheama pluginul respectiv si sa nu se vrea sa mi se spuna. Doar nu-l furam, ce Dumnezeu!

   • Florea Cristian 29 Aug 2011, ora 10:09

    Am mai spus şi pot s-o mai repet de sute de ori dacă e nevoie, eu aici încerc să fac un loc de unde să avem învăţa cu toţii. Iar dacă eu descopăr ceva, e normal să împărtăşesc acel ceva cu toţi cititorii.

    Chiar nu-i înţeleg pe cei care ţin unele informaţii doar pentru ei, de parcă dacă ţi-ar spune, le-ai fura lor traficul

 • PATRICKdan 29 Aug 2011, ora 01:37

  o idee excelenta ! sunt curios, daca blogger are ceva similar, pt ca as vrea sa implementez si eu ideea ta :)

  • Florea Cristian 29 Aug 2011, ora 01:58

   Nu stiu, dar tu nu trebuia sa treci pe domeniu? :D

   P.S.: Daca vrei sa ne intalnim ca sa discutam, n-am nimic impotriva.

   • ZeceDeZero 30 Aug 2011, ora 00:35

    iti dau reply aici pentru ca nu pot mai jos :)) da, poti modifica orice si nu-i asa greu. Eu nu stiu mai nimic despre asta si m-am descurcat cu ce am gasit, dar daca nu ai o tema clasica de blogspot (cum e cazul meu) nu merge chiar ca in instructiuni. Tre’ sa te bazezi pe intuitie si noroc :)) Am incercat aseara sa gasesc ceva pe tema asta, dar nimic. Am gasit in schimb mai multe servicii de comentarii si asta ar putea fi o alternativa la sistemul oferit de blogspot, sistem cu destule minusuri.
    Oricum, daca voturile astea incep sa devina populare cineva o sa se ocupe si de adaptarea lor pentru blogspot.

   • Florea Cristian 30 Aug 2011, ora 00:57

    Eu chiar cred ca exista deja. In cautarea unui plugin care sa-mi satisfaca placerea asta cu like-urile la comentarii, am gasit si posibilitatea de a adauga un simplu cod acolo unde-i nevoie. Nu l-am adaugat pentru ca m-am gandit ca in cazul in care vreau sa-l scot, sa pot sa fac acest lucru rapid.

    Cat despre blogspot, iti trebuie cunostinte HTML, nimic mai mult

  • ZeceDeZero 29 Aug 2011, ora 02:00

   Blogger lucreaza foarte prost cu comentariile. E cam singurul lucru care nu-mi place la el.
   Ar fi interesant sa poti introduce optiunea asta si cred ca cineva s-a gandit la asta deja. Oricum, cred ca ar lua putin mai mult de jumatate de ora, timp variabil in functie de tema folosita + lucrezi cu riscul de a distruge ceva, dar asta face activitatea mai placuta :))

   • Florea Cristian 29 Aug 2011, ora 08:45

    Din câte am văzut eu aşa, fugitiv, pe blogspot poţi modifica ce-ţi năzare ţie la template. Asta ar putea face posibilă introducerea butonului de Like. Totuşi, sunt şi nişte fişiere care ar trebui urcate pe server ca să meargă :-??

    Oricum, trebuie să existe şi pentru blogspot ceva, sunt sigur, iar dacă-ţi faci backup înainte, sunt sigur că nu strici nimic

 • Cipri Palamariu 30 Aug 2011, ora 19:30

  Ha! Ce tare! Cred că o să-i dau și eu o șansă :))

  • Florea Cristian 31 Aug 2011, ora 12:19

   Îmi place că e foarte slim aşa. Nici nu-mi trebuie mai mult. Nu am niciun fel de statistică referitoare la cine votează, dar nici nu cred că am nevoie

   • Cipri Palamariu 3 Sep 2011, ora 14:56

    Cred că ar încărca destul de mult baza de date, mai ales dacă ai multe comentarii

   • Florea Cristian 3 Sep 2011, ora 20:57

    Asta voi vedea în timp. Deocamdată nu-i atât de folosit pentru că probabil nu s-a obişnuit lumea cu el. Oricum, dacă-l instalat pe acela de la Yoast, WP Ratings dacă nu mă înşel, cred că încărcam şi mai mult baza de date, pentru că acesta este mult mai complex

 • Emil Calinescu 29 Aug 2014, ora 18:55

  Dimpotriva, haterii vin sa comenteze aiurea. Asa, se racoreau dand unlike unui comentariu. Zic ca e mai bun din ala.

  E drept, eu avusesem probleme cu un astfel de plugin, crease o vulnerabilitate blogului si imi picase de 2 ori. Altfel, imi placea la nebunie pluginul.