Ai un to do list? Cum îl organizezi?

Din punctul meu de vedere, cel puţin în contextul în care vreau să-l folosesc acum, un „To do list” nu reprezintă neapărat o listă, adică nu trebuie neapărat să scrii pe o hârtiuţă sau într-un document ce ai de făcut, ca să poţi spune că ai un To Do List.

Eu, tu, el, ea, fiecare dintre noi, are o listă de activităţi. Fie că recunoşti asta sau nu, fie că mergi pe deviza „Trăieşte clipa, nu contează ce-o să se întâmple”, sigur s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă să te întrebi: „Ce-am mâine de făcut?”.

La mine e destul de simplu, cel puţin acum, cât încă mai sunt în liceu. Ştiu că dimineaţă merg la antrenament, apoi la şcoală, iar antrenament, apoi dacă mai e loc şi de altceva bine, dacă nu, nu. Fiecare minuţel liber îl petrec la calculator, sau citind, iar seara, înainte de culcare, repet în gând ce-am de făcut a doua zi, punând accent pe lucrări, întâlniri, sau chestiile de genul ăsta.

Unii folosesc site-uri speciale pentru a-şi face To Do List-ul, sau îşi scriu în notepad ori Microsoft Word activităţile importante, alţii îşi notează pe telefon ce au de făcut, iar unii (ca mine) preferă să nu noteze nimic, nicăieri.

Au fost dăţi în care am avut erori în sistem, adică am uitat de unele chestii fără să-mi dau seama. Bineînţeles, s-a întâmplat rar, dar tot s-a întâmplat. Am încercat chiar şi să-mi notez pe telefon ce-am de făcut, dar până scriu pe telefon activităţile dintr-o zi întreagă, se face după-amiază. Iar la laptop nu ajung decât seara uneori, deci n-am cum să verific un To Do List electronic. Cât despre scrisul de mână, e aiurea să stau cu listuţa după mine.

Tu ai un to do list? Cum şi unde ţi-l organizezi?

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • A.Dragos 9 Mai 2010, ora 16:06

  La mine „to do list”-ul e destul de „incarcat”. Dimineata ma scol, merg la scoala, revin, merg la pozat, apoi merg la sala, apoi invat si dupa ma ocup de blog. Mi-e destul de incarcat programul insa imi place asa.

 • Stefy 9 Mai 2010, ora 16:48

  da…am un to do list…pentru ca la facultate fac cam multe lucruri si nu le pot tine minte, dar in liceu nu aveam.
  Am o agenda unde scriu toate cele…ce trebuie sa predau, cand am examene, cand trebuie sa termin cu practica, cand mai trebuie sa predau la ce lucrez etc:D

 • Malina 9 Mai 2010, ora 17:10

  Eu nu am asa ceva, nu sunt chiar asa de organizata. Daca am ceva de facut tin minte, de obicei nu imi stabilesc lucrurile la inceputul zilei gen „azi trebuie sa fac aia si aia”, pentru ca mie imi place sa stiu ca sunt libera, sa stiu ca pot fac ce vreau si cand vreau :)!

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 9 Mai 2010, ora 17:41

  da am un to do list, dar il am in minte :D

  • Florea Cristian 9 Mai 2010, ora 17:51

   si nu-l uiti? nu te incurci?

 • burghi. 9 Mai 2010, ora 17:56

  eu nu am niciun to do list, dar as cam avea nevoie :s, pentru ca nu mai mai descurc de nicio culoare cu toata agitatia asta din jurul meu :|

 • Lily 9 Mai 2010, ora 18:26

  Am citit comentariile de pana acum…prieteni, prieteni, cat va complicati. To Do list-ul meu se rezuma la 3 lucruri. In engleza, ca da mai bine:

  Daily ‘TO DO’ list:
  -get up
  -survive
  -get back to bed

  Vi se pare asa de greu? Este, este. Mai ales partea cu ‘survive’. Da’ tot e bine ca nu ma incurc ;)

  • Florea Cristian 9 Mai 2010, ora 19:13

   si la noi tot cam aceeasi chestie este, numai ca desfacem survive in bucatele. nu ne rezumama la un simplu cuvant

 • Alex 9 Mai 2010, ora 19:46

  la mine e simplu, doar nu-mi notez ca trebuie sa merg la liceu sau sa mananc (as vrea sa stiu si eu o persoana care face asa ceva – i-as recomanda probabil un medic sa vada daca n-are ceva probleme cu amneziile)

  folosesc active standby-ul telefonului daca vreau sa-mi amintesc sa duc o carte la biblioteca, sau sa ma interesez despre ceva ce mi-a spus un coleg. uneori poate fi enervant, dar sper ca in vara asta sa upgradez pentru un telefon cu tastaura qwerty, sa dureze mai putin sa scriu notes-urile.

  • Florea Cristian 9 Mai 2010, ora 20:00

   am upgradat eu pentru un telefon cu tastatura qwerty, dar nu e cine stie ce diferenta, pentru ca nu vei putea scrie cu viteza de la PC. eu am renuntat repede la telefon, ca ma enerva mai mult.

   acum depinde si de gusturi

 • Marius Moga 9 Mai 2010, ora 20:51

  E greu sa-mi fac un „to do list” atata timp cat am ore imprastiate pe durata intregii zile. Stiu ca adorm la 2-3 in fiecare seara si ma trezesc in functie de ora la care am primul curs :)

  Totusi, mai am momente cand imi scriu pe telefon sau intr-un fisier word cateva idei, sa nu le uit :)

 • death metal 10 Mai 2010, ora 09:06

  To do list-ul meu se numeste „Plan de atac” si il organizez impreuna cu partenerii mei de afaceri (Silviu si Cristina). Am creat un document pe google docs si scriu despre ce am de facut eu si ce au ei de facut. e destul de simplu: cand unul dintre noi are timp liber se uita peste acel document si vede: de realizat design pentru site-ul …. .com si noteaza ma apuc de el: va trimit preview in 2 zile…
  Works like a charm;)

 • Ioana 10 Mai 2010, ora 08:32

  Oui, oui, doar stii ca am. Mereu am note pe telefon :))

  • Andrei 11 Mai 2010, ora 16:41

   Si eu fac acelasi lucru… telefonul meu nu mai e telefon, e ceas desteptator, mp3, radio, memoria mea personala si cateodata alugator de plictiseala… Il folosesc la comunicat doar 1% din timp:|

 • Serginho 10 Mai 2010, ora 15:48

  Hmm… chestiile care tre sa le fac a doua zi le tin minte… eu am ca sa zic asa un „wishlist” nu chiar dorinte dar niste chestii ce vreau sa fac sau sa ce sa achizitionez pe viitor… :)

 • Andrei 11 Mai 2010, ora 16:42

  Bai, pe marginea acestul lucru… „to do list”?… da „lista de facut” ce a patit?

  Si da, am, telefonu meu. Singurul lucru care ma face sa „survive”.

  • Florea Cristian 11 Mai 2010, ora 19:48

   „lista de facut” suna incomplet, „lista cu lucruri pe care trebuie sa le faci” e prea lung. cel putin asa cred eu :-??

 • Andrei Alexe 13 Mai 2010, ora 17:35

  eu am 2 astfel de tudulisturi… unul profesional si unul particular, in ambele cazuri sunt 2 agende in care, la studio notez deadlinurile proiectelor plus informatii utile iar zilnic imi scot pe un biletel ce am pe ordinea de zi… in particular imi notez pe o agenda… si acolo raman, noroc ca exista telefon sa imi readuca aminte cei pentru care sunt un om foarte aglomerat :)))