Blogul s-a blocat pe Maintenance Mode, ce mă fac?

În seara asta am fost întâmpinat de update-ul la WordPress 3.0.3 pe care am zis că nu-i bine să-l las pentru mâine.

După ce am făcut backup bazei de date (am bolduit, pentru că este un detaliu foarte important care trebuie respectat atunci când te apuci să faci update-uri), am apăsat pe „Update Automatically”, iar update-ul a început.

La un moment dat, am primit o eroare de genul: „Failed to create wp-includes/theme.php”. „Nicio problemă, îmi zic, am backup făcut, iar fişierele le pot pune şi manual, prin FTP”.

Am observat că blogul se blocase afişând textul „Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.”. Update-ul nu mai avea cum să mai ruleze, având în vedere că eu puneam deja noile fişiere, iar baza de date nu prea reuşea să schimbe nimic în legătură cu mesajul. Deci ce era de făcut?

Când am intrat în FTP, după ce s-au copiat fişierele, am observat un document numit „.maintenance” (chiar în public_html), care mi s-a părut mie puţin suspect. Tot ce-am făcut a fost să-l şterg, iar blogul şi-a revenit ca prin minune.

Aşadar, asta-i cheia pentru a debloca blogul dacă a rămas în Maintenance Mode. Sunt şanse să nu vezi fişierul când intri în FTP, pentru că s-ar putea să fie hidden. Uită-te prin setările programului tău FTP şi fă în aşa fel încât să-ţi afişeze şi fişierele ascunse.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • C.Stefan 8 Dec 2010, ora 23:23

  Am făcut și eu update în seara asta la WordPress 3.0.3 și nu am întâmpinat probleme. Dar am avut probleme la o actualizare anterioară. Update-ul a reușit dar a au început să apară anumite erori din cauza unui plugin. Dezactivat plugin si totul rezolvat. Nu știi ce poate genera erori. Oricând și oricui i se poate întâmpla ceva asemănător ție. Și foarte adevărat, contează să faci mereu backup la baza de date, altfel se poate termina urât.

  • Florea Cristian 9 Dec 2010, ora 06:55

   la mine a fost unul dintre putinele cazuri in care baza de date nu te ajuta, dar nu trebuie sa ne bazam pe asta, mai bine sa fim noi siguri ca avem salvate toate informatiile, pentru ca nu se stie ce poate merge prost

 • A.Dragos 9 Dec 2010, ora 06:57

  Intri pe host si cauti manual fisierul .maintenance si il stergi. :)

 • A.Dragos 9 Dec 2010, ora 06:58

  Ah, vazusem ca ai gasit deja solutia. Scuza-mi comentariul. :)

 • i4ever 9 Dec 2010, ora 09:57

  Mai apare si cate o problema mica. De exemplu, eu cand mi-am schimbat hostul, nu puteam sa instalez niciun plugin din cauza a doua randuri dintr-un fisier , parca theme.php.

  • Florea Cristian 9 Dec 2010, ora 19:38

   da’ cum au ajuns randurile alea acolo? :))

   • i4ever 9 Dec 2010, ora 20:25

    Si eu m-am intrebat asta, dar nu am putut sa gasesc un raspuns pana acum

 • Mihai Ioan 9 Dec 2010, ora 14:39

  La mine a mers perfect normal updateul, aveam versiune 3.0.2 si am dat automatic update din wordpress. Prin ftp nu am facut de mult update dar trebuie sa fie simplu. Un click in plus :))

  • Florea Cristian 9 Dec 2010, ora 19:39

   erorile astea apar din cauza unor deficiente la conexiunea de internet sau host (asa cred). Daca hostul s-a incarcat mai greu pentru cateva secunde, iar update-ul a considerat ca nu e destul de rapid pentru a se termina, s-a terminat smecheria :))

   • Mihai Ioan 9 Dec 2010, ora 19:54

    Posibil de la host. WordPress totusi are un sistem bine gandit, el urca totul in wp-content, probabil verifica daca totul e ok si abia apoi inlocuieste ceea ce trebuie. Poti verifica asta cu un plugin sau ceva :) Prima data e urcat in uploads undeva, abi apoi este mutat in plugins.

   • Florea Cristian 9 Dec 2010, ora 22:15

    da, am observat asta cand esuau update-urile pluginurilor. pluginul se gasea in uploads, iar de-acolo urma sa fie luat

 • val33ntyn 9 Dec 2010, ora 17:54

  a facut si eu update dar nu mi sa intamplat nimic la blog :)

 • ArSeNaL 9 Dec 2010, ora 23:01

  Am blogul updatat la zi, inclusiv pluginurrile.

 • Niggerul 30 Aug 2012, ora 11:04

  Si eu am patit acelasi lucru odata cu acest update :D