Broken Link Checker Plugin

Ce poate fi mai frumos într-o dimineaţă de Crăciun, când toată lumea îşi verifică darurile de sub brad, decât un articol despre WordPress?

Broken Link Checker este un plugin care caută automat toate link-urile externe de pe blogul tău şi, dacă acestea nu mai duc nicăieri, te anunţă.

Înainte de toate, să explicăm puţin termenii, nu?

Link-urile externe sunt link-urile care pleacă de pe blogul tău spre alte site-uri. Spre exemplu, cuvintele „Broken Link Checker” de la începutul celui de-al doilea paragraf, au un link extern (spre pagina de pe wordpress.org dedicată pluginului). Totodată, link-uri externe sunt şi cele care apar pe numele comentatorilor.

Pluginul acesta nu face decât să verifice dacă link-urile externe pe care le-ai folosit tu de la începutul blogging-ului încoace şi să te anunţe dacă nu cumva paginile respective nu mai există.

Totuşi, de ce ai vrea să ştii dacă link-urile respective mai duc undeva sau nu?

1. Pentru că vizitatorii tăi ar putea ajunge pe paginile articolelor mai vechi şi ar fi tare urât din partea ta să le oferi un link ce nu mai duce nicăieri.
2. Google apreciază link-urile externe, mai ales dacă acestea duc spre site-uri de calitate. Spre exemplu, dacă tu scrii un articol şi trimiţi un link spre Wikipedia, Google te va aprecia, pentru că arăţi faptul că duci vizitatorul spre o sursă cu informaţie sigură. De asemenea, dacă tu pui un link spre un site care apare ca virusat, s-ar putea să fii penalizat. Cum te ajută Broken Link Checker în acest caz? Dacă site-ul apare ca fiind virusat, pluginul n-o să-l poată accesa, motiv pentru care ţi-l arată ca fiind stricat, deci îl vei putea şterge.

Ca uzabilitate, pluginul este, din nou, foarte bine pus la punct. Ai o pagină care îţi arată fiecare link găsit ca fiind greşit şi câteva butoane care te lasă să-l modifici, în cazul în care greşeala este una de scriere (sau pentru cazurile in care unii bloggeri si-au schimbat domeniul, poţi doar să-l pui pe cel nou în schimb), tot din aceste butoane poti alege să fie şters link-ul (atentie, va fi sters doar link-ul, nu si textul pe care dă lumea click), sau poţi selecta ca link-ul să fie lăsat în pace (asta-i pentru cazurile în care site-ul respectiv a fost căzut pe o perioadă scurtă de timp, moment în care pluginul a testat link-ul. Dacă acum site-ul merge, îl poţi marca drept link bun, iar el va fi tratat ca orice link sănătos de pe blogul tău).

Mai multe despre plugin v-aş spune, dar mi-e teamă că mă lungesc atât de mult, încât vă plictisesc. Cel mai bine ar fi să testaţi voi de ce este în stare Broken Link Checker şi să ne spuneţi într-un comentariu.

P.S.: De Broken Link Checker am auzit prima data la Eugen.

9 Comments

 1. Ionut 25 decembrie 2010
  • Cristian Florea 25 decembrie 2010
 2. Marius 25 decembrie 2010
  • Cristian Florea 25 decembrie 2010
   • Marius 25 decembrie 2010
 3. PATRICKdan 25 decembrie 2010
  • Cristian Florea 25 decembrie 2010
 4. DrCriss 25 decembrie 2010
  • Cristian Florea 25 decembrie 2010

Leave a Reply