Cine mă ajută să testez o aplicaţie de telefon?
Marius Matache începe un turneu în 11 oraşe. Poate e şi oraşul tău pe listă. :D
Din 2013 încoace, o organizaţie care se numeşte Hope and Homes for Children România organizează anual câte-un concert cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea copiilor în pericol de abandon. Concertul este de fiecare dată foarte amplu, pentru că s-au alăturat o mulţime de oameni proiectului în decursul acestor ani, iar de fiecare dată au urcat pe scenă nume foarte importante din industria muzicală.
Spre exemplu, în 2015 vorbim de un spectacol care îi are alături pe violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, ansamblul Violoncellissimo (despre care zicea Make că-s demenţial de buni. Eu nu i-am ascultat încă), duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, dar şi percuționistul Zoli Toth şi actrița Ana Pepine.
Practic, cumpărându-ţi bilet la acest concert, nu numai că o să ai parte de o seară grozavă, dar ajuţi şi nişte copii mai puţin norocoşi decât noi.
Mai mult, în acest an, în fața Ateneului, va avea loc şi un “live street art performance”, realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuți realizatori de graffiti din România.
Biletele se pot achiziţiona de-aici, iar ca să-ţi confirm că cei de la HHC România chiar fac lucruri, lasă-mă să-ţi arăt câteva statistici.
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.
Mie îmi plac extrem de mult organizaţiile care încearcă să ofere şi ceva în schimbul donaţiilor, nu doar să aştepte ca lumea să le dea bani, iar HHC fix asta face şi pentru asta merită tot respectul.