Cum a fost la conferinţa despre fericire

Aşa cum ziceam aici, în weekend am fost la prima Conferinţă despre Fericire din România, curios fiind ce înseamnă una şi ce se discută pe-acolo.

Înainte de toate, ar fi de menţionat că am reuşit să stau la conferinţă doar jumătate din ziua de sâmbătă (că sâmbătă seara aveam biletele la rugby, iar duminică eram înscris la Maratonul Internaţional Bucureşti, despre care o să povestesc într-un articol viitor). Oricum, a fost de-ajuns ca să-mi pot face o părere. Iar duminică am rugat-o pe Andra să meargă în locul meu şi o să scrie ea (sper) despre cum a fost.

Din ce-am văzut sâmbătă, conferinţa despre fericire este, mai mult, o conferinţă motivaţională. Speakerii fac tot felul de jocuri, îţi pun tot felul de întrebări şi-ţi arată tot felul de exemple, în aşa fel încât să-ţi crească puţin încrederea în tine.

Eu m-am dus acolo puţin sceptic, crezând că-s destul de fericit de felul meu şi că n-am nevoie de aşa ceva. Acasă aş putea spune că m-am întors cu câteva idei faine (cum e clipul de aici), iar ăsta a fost câştigul meu. Şi-am mai făcut puţin networking, lucru care mă ajută tare mult, în general.

Merită să mergi la o conferinţă despre fericire?

În principiu, da. Dacă nu prea ai încredere în tine, te ajută tare mult ce se discută acolo. Iar dacă eşti motivat şi încrezător în forţele proprii, câştigi ocazia de a mai cunoaşte nişte oameni.

 

 

Leave a Reply