Cum m-am descotorosit de 3 pluginuri dintr-un foc

Când am întrebat care-i cel mai folositor plugin al fiecăruia dintre voi, foarte mulţi au răspuns cu All in One Seo Pack sau Google XML Sitemaps.

Astăzi vreau să vă prezint un plugin care reuşeşte să le îmbine pe cele două într-unul singur şi face mult mai mult de-atât.

WordPress SEO se numeşte şi vine din partea băieţilor de la Yoast care, de altfel, au o grămadă de pluginuri folositoare pe care continuă să le updateze şi pentru care oferă suport continuu.

WordPress SEO este minunatul plugin care-ţi poate genera atât title tags-urile cât şi SiteMap-ul. Mai mult, te lasă să te „joci” cu headear-ul şi footer-ul feed-ului tău, te lasă să adaugi Meta Tags pentru o mai uşoară înregistrare pe Google Webmaster Tools, Yahoo Site Explorer şi Bing Webmaster Tools, te lasă să determini ce şi cum să fie indexat (adică, dacă vrei indexare pentru rezultatele căutărilor efectuate pe blogul tău, indexare pentru pagina de Login şi Register, pentru Categorii, pentru Tag-uri etc.), îţi dă voie să te joci (a se citi „adaugi”) cu marcaje ale traseului de navigare sau, cum îi spun englezii, breadcrumbs, poţi edita robots.txt şi .htaccess direct din panelul lor, ca să nu te mai conectezi la FTP de fiecare dată când vrei să umbli la aceste fişiere, plus multe altele pe care le veţi descoperi singuri.

Practic, îţi oferă fiecare unealtă SEO de care are nevoie blogul tău într-un singur plugin, care e gratis. În locul vostru n-aş mai sta pe gânduri şi l-aş instala imediat.

P.S.: Dacă vă întrebaţi care sunt cele 3 pluginuri la care am renunţat, este vorba despre All in One SEO Pack, Google XML Sitemaps şi Ozh’ Better Feed.

Lasă un comentariu

29 comentarii

 • A.Dragos 31 Oct 2010, ora 12:49

  Se pare ca pluingul asta e un all in one cu mult peste „all in one SEO pack”. Il voi testa si eu, mersi!

 • Marius Popa 31 Oct 2010, ora 12:17

  Mersi mult Cristi :)) . M-am descotorosit si eu de doua.

 • Pingback: The club can't handle me right now... - Popa Marius.ro - blog Popa Marius.ro – blog
 • Ioni 31 Oct 2010, ora 22:11

  Si cu toate setarile din All In One SEO Pack (meta title, description, keywords) ce se intampla? Se pierd?

  • Florea Cristian 1 Noi 2010, ora 08:07

   nu. se pastreaza in noul plugin. ai un butonas la wordpress SEO care te lasa sa importi toate setarile din All in One SEO Pack.

   • Cipri 5 Noi 2010, ora 12:19

    În cazul meu nu a funcționat importul setărilor.

 • Cipri 1 Noi 2010, ora 15:44

  La mine a făcut buba pe partea de administrare :(

  • Florea Cristian 1 Noi 2010, ora 16:31

   cum adica? nu inteleg :-?

   • Cipri 2 Noi 2010, ora 16:11

    Adică ecran alb pe backend, de care nu am putut scăpa până nu am șters fizic fișierele modulului. Pe frontend nicio problemă. Probabil un conflict cu vreun alt modul. Trebuie să văd de unde e, căci modulul pare a merita deranjul…

   • Cipri 2 Noi 2010, ora 17:27

    S-a rezolvat. Se supărase foarte tare că nu putea modifica fișierul sitemap.xml…

   • Florea Cristian 2 Noi 2010, ora 17:48

    bine ca s-a rezolvat. asta inseamna ca ne poti spune si o parere sincera despre plugin, nu?

   • Cipri 5 Noi 2010, ora 04:31

    Se pare că nu funcționează prea bine. Nu scrie descrierile si cuvintele cheie….

   • Florea Cristian 5 Noi 2010, ora 07:30

    nu le scrie deloc, sau cum?

    eu il folosesc pe 3 site-uri si la toate scrie ca lumea (bineinteles, folosesc aproape aceleasi pluginuri pe toate 3, probabil de-aia). La tine poate se incurca cu vreun alt plugin

   • Cipri 5 Noi 2010, ora 12:25

    Nu le scrie deloc. Butonul de regenerare a titlului SEO nu are niciun efect. Din ce am citit pe forum, versiunea veche nu se împăca bine cu WordPress MU, dar eu am ultima versiune de WPSEO, versiune în care nu s-a mai semnalat problema asta.
    WPSEO promite multe, dar din punctul meu de vedere, mai e de lucrat la el.

   • Florea Cristian 5 Noi 2010, ora 19:00

    intr-adevar, sunt constient de faptul ca mai e de lucrat la el, dar pentru un blog ca al meu e perfect deocamdata. nu stiam ca ai WordPress MU. probabil n-au rezolvat toate problemele. De-aia mie imi merge regenerarea titlului SEO, iar tie nu.

   • Cipri 5 Noi 2010, ora 23:13

    Cu toate astea, eu îl consider net superior All-In-One SEO Pack. În primul rând, pentru că AIO SEO Pack nu e chiar all in one!!!

 • Ioni 5 Noi 2010, ora 04:02

  Am revenit la all in one seo dupa câteva zile. Se întâmplau unele lucruri ciudate cu titlurile postărilor şi titlurile arhivelor.. E un plugin util, dar eu prefer să nu îl folosesc. AIO Seo mi se pare mai simplu..

  • Florea Cristian 5 Noi 2010, ora 07:29

   te referi la faptul ca articolele mai vechi nu dispuneai si de numele blogului dupa titlu? adica in loc de „Articol | Numele blogului” aparea „Articol” si-atat? Asta am observat si eu. Trebuie sa dai regenerate SEO title, dar e aiurea sa dai la fiecare in parte, mai ales daca ai sute de articole. Pana cand apare un buton care genereaza automat titlurile, o mai las asa. Iar daca la urmatorul update nu apare acest buton, sunt hotarat sa le trimit un mail celor care dezvolta pluginul.

   Mie-mi place la nebunie pluginul, dar, recunosc, mai este de lucrat la el. Treptat, vor repara toate erorile si va fi bine

 • rivi 19 Noi 2010, ora 00:29

  eu n-am auzit ca AIO sa faca probleme, si din cate vad din feedback-ul primit ca nici acesta „oferit” de tine nu exceleaza. deci pana la urma daca inca mai au de imbunatatit la el de ce as face pasul sa-l utilizez?

  • Florea Cristian 19 Noi 2010, ora 07:12

   cu cat ai mai putine pluginuri instalatate, cu atat mai bine. n-am spus ca AIO face probleme, ci doar ca asta e mai complet si te ajuta mai mult. mai poti astepta pana fac imbunatatiri, dar la mine se poarta excelent, sa stii

 • marales 26 Feb 2011, ora 23:13

  sti cumva cum dau de sitemap? i-am dat sa o genereze, dar nu gasesc niciun link care ma duce la el, am incercat /sitemap /sitemap.xml

  • Florea Cristian 27 Feb 2011, ora 08:45

   ar trebui sa fie pe website.com/sitemap.xml si website.com/sitemap.xml.gz

   • marales 27 Feb 2011, ora 10:11

    pana la urma mi-a aparut. mersi mult :)

 • Esanu Corneliu Stefan 11 Sep 2011, ora 19:41

  Bun WP SEO dar ii trebuie parca din ce imi aduc aminte inca un plugin ceva gen „Scribe SEO”, dar care nu mai e moca ci e cu bani. Ai nevoie de el pentru a avea posibilitatea sa introduci si cuvintele cheie. Sunt alte plugin-uri acum de SEO mai bune decat AIO, dar iti sunt necesare ceva cunostinte pentru a le seta corect.

  • Florea Cristian 11 Sep 2011, ora 19:44

   Nu, nu ai nevoie de nimic in plus pentru WP SEO. Si poti introduce keywords fara nicio problema