De ce nu am „meniuri” in Appearance? WordPress

Scriu acest articol pentru cei care ajung aici de pe Google căutând cuvintele din titlu.

WordPress a introdus meniurile de la versiunea 3. Dacă vouă nu vă apar, înseamnă că nu aveţi instalată versiunea 3. Indicat ar fi să faceţi update WordPress-ului, nu numai pentru a vă folosi de noile feature-uri cu care vine, dar şi pentru a creşte nivelul de securitate al blogului vostru.

Aşadar, faceti backup din phpmyadmin, apoi apăsaţi pe „Update” din Dashboard-ul blogului vostru.

Se mai întâmplă ca update-ul să eşueze (să apară „failed”). Nu vă speriaţi, se poate rezolva manual. Am să vă explic imediat cum.

1. Downloadaţi ultima versiune WordPress de aici.
2. Logaţi-vă în contul FTP (aveţi datele FTP primite de la cei care vă furnizează hosting) cu un program gen FileZilla, Total Commander, FireFTP etc.
3. Urcaţi şi înlocuiţi de pe host toate fişierele WordPress exceptând folderul wp-content (aici este folderul unde sunt salvate imaginile pe care le-aţi urcat voi în articole, plugin-urile pe care le folosiţi şi template-urile) şi fişierul wp-config.php (acesta este fişierul care-i spune WordPress-ului unde se află baza voastră de date).
4. După ce aţi urcat fişierele pe host, trebuie să faceţi upgrade bazei de date (pentru că noile feature-uri WordPress 3 au nevoie de nişte modificări în baza de date). Trebuie să să vă logaţi pur şi simplu ca şi administrator pe blog şi veţi vedea că vi spune cum că baza de date are nevoie de upgrade. Apăsaţi pe butonul „Upgrade” şi aşteptaţi.

Ideal ar fi să vă iasă prima metodă, adică cea automată, care necesită doar câteva click-uri, dar cum nici a doua nu-i prea grea, nu văd de ce n-aţi putea-o face.

Cam atât. Sper că v-a fost de ajutor articolul. Blogging plăcut!

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Sorin 16 Feb 2011, ora 10:02

  Sper sa ii ajute pe cine vrei tu sa ajute.
  „De ce nu am meniuri in Appearance?” Numai pe blogul lui Florea Cristian poti afla de ce nu ai meniuri in Appearance…

  • Florea Cristian 16 Feb 2011, ora 15:06

   Poti afla si din alta parte, dar aici eu zic mura in gura :)) in alta parte tre’ sa deduci ca de la wordpress 3.0 in colo se intampla smecheria :))

 • Daniel 16 Feb 2011, ora 17:05

  Da intradevar tu explici bine , adica explici pe intelesul celor ce nu sunt experti in wordpress
  Ai dreptate ca fail apare rar , din mai multe motive , insa asa cum ai spus si tu nu e nimic grav