Un detaliu mic, dar important pe care-l neglijăm pe blogurile noastre

V-am mai zis de câteva ori pe-aici că îmi place să mi se atragă atenţia de fiecare dată când greşesc, sau când pot face ceva mai bine, pentru că întotdeauna vor fi lucruri noi de învăţat, iar eu aş vrea să învăţ cât mai multe.

Mircea a înţeles chestia asta foarte bine, iar azi m-a întrebat de ce nu-s în stare să aliniez textele la margini. Adică de ce nu folosesc funcţia justify, aia extra-cunoscută în Microsoft Word.

I-am zis că nici n-am observat că textele mele sunt aşezate anapoda şi că o să fac asta de-acum în colo. El a scris un articol pe tema asta, pe care eu aş vrea să-l dezvolt aici.

El a explicat în articol pe ce buton trebuie să apeşi ca să-ţi aliniezi textul ca lumea imediat după ce-l scrii, iar eu am să vin cu o variantă puţin mai tehnică, dar mult mai eficientă, pentru că vă va modifica automat atât textele scrise până acum, cât şi cele pe care le veţi scrie.

1. Deschideţi, în tema voastră, fişierul style.css;
2. Duceţi-vă acolo unde este declarat div-ul în care se află textele articolelor. La mine div-ul se numeşte entry-content, dar dacă nu ştiţi cum se cheamă, vă recomand extensia FireBug pentru Firefox sau Chrome (dacă nu vă descurcaţi, puteţi întreba). După ce-aţi găsit div-ul cu pricina, adăugaţi codul: „text-align:justify;” între cele două acolade.

Un detaliu mic, dar important pe care-l neglijăm pe blogurile noastre 1 | Cristian Florea

3. That’s all, folks!

Recomand schimbarea asta, pentru că deşi e una minoră, din punct de vedere estetic e foarte importantă, dar majoritatea dintre noi o cam neglijează.

7 Comments

  1. Pavel 10 noiembrie 2012
    • Cristian Florea 10 noiembrie 2012
  2. Catalin 10 noiembrie 2012
    • Cristian Florea 10 noiembrie 2012
  3. Mihai Baboi 15 noiembrie 2012
    • Cristian Florea 15 noiembrie 2012
  4. Adrian 28 iulie 2015

Leave a Reply