Educaţie pentru sănătate

educatie pentru sanatateCu puţin timp înainte de a începe eu clasa a VII-a, cuiva i-a venit în minte minunata idee de a ne introduce o nouă materie, cunoscută sub numele de „Educaţie pentru sănătate”.

Când a auzit de educaţie pentru sănătate, mintea mea de 13-14 ani a crezut că voi învăţa să salvez vieţi, profesoara explicându-mi cum se face un bandaj, cum trebuie să reacţionez în cazul unui accident, sau alte chestii din astea savante pentru mine la vremea aia.

Ce-am făcut la orele de educaţie pentru sănătate, în schimb? Am fost învăţat să-mi spăl părul, să-mi periez dinţii, să mă îmbrac în pijamale înainte de culcare, plus alte chestii de genul ăsta pe care profesoara avea impresia că eu nu le-am făcut până în clasa a VII-a.

Nu ştiu dacă mai există sau nu educaţia pentru sănătate la şcoală, dar dacă ar fi să facem un top cu cele mai nefolositoare materii, asta cred că ar câştiga detaşat.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Makavelis 2 Feb 2012, ora 13:32

  fiecare materie are si partile ei ok. Chimia si fizica au parti interesante, folositoare. Matematica e si ok, dar totul pana la un punct (aveam 6 ore de matematica pe saptamana, iti dai seama cate porcarii). Am facut Logica, insa tine si de profesor sa stie sa-ti explice, sa te faca sa ramai atent

  • Florea Cristian 3 Feb 2012, ora 07:54

   Si eu tot cu 6 ore de mate pe saptamana ma chinui si, la fel ca si tine, sunt de parere ca de la un punct in colo incep sa invat termeni care oricum nu ma vor ajuta cu nimic in viata.

 • Petru 2 Feb 2012, ora 15:27

  Eu in clasa a VII-a, am facut Educatie Sexuala, care chiar a fost utila

  • Florea Cristian 3 Feb 2012, ora 07:56

   Aia-i alta mancare de peste. Educatia sexuala chiar este utila prin clasa a VII-a.

 • Danny 2 Feb 2012, ora 15:52

  Ah, mi-am adus aminte ca si eu am facut in liceu, ca optional, materia asta numai ca la noi ni se vorbea despre vicii, efectele fumatului, consumului de droguri, alcool, putina educatie medicala, care ne-ar fi de folos tuturor, sa stim cate ceva despre corpul omenesc.
  In concluzie, la maniera in care ne-a fost predata, eu n-am gasit-o inutila.

  • Florea Cristian 3 Feb 2012, ora 07:56

   Sa inteleg ca la mine problema a fost la profesoara, nu la materia in sine. E si asta un punct de vedere…

 • Madalin Blidaru 2 Feb 2012, ora 16:47

  Eu am facut in ultimele trei clase de gimnaziu educatie pentru sanatate si am invata si cum se acorda primul ajutor. Ce spui tu erau doar primele trei-patru ore din semestru…

  • Florea Cristian 3 Feb 2012, ora 07:58

   La mine s-au întins primele 3-4 ore în tot anul. :)) Cum să acord primul ajutor am învăţat datorită faptului că am participat la „Sanitarii pricepuţi” la un moment dat.

 • Florin 2 Feb 2012, ora 17:38

  Eu am facut asta acum mult timp, in clasa a V-a, doar atat. A fost o combinatie intre ce-ai spus tu si educatia sexuala..

 • Calivita 2 Feb 2012, ora 19:42

  Ce ai facut u poate era doar introducerea in materie :P
  Eu ma gandeam ca ar putea fi vorba despre cum sa manaci sanatos, chestii de tin de igiena si de protectie impotriva bolilor cu trasmitere de diverse feluri…etc
  Paote ti se trage si de la neschimbatul pijamalelelor, cine stie :))))

  • Florea Cristian 3 Feb 2012, ora 08:00

   Da, poate ma imbolnavesc de vreo boala cu transmiere in diverse feluri pentru ca nu m-am imbracat in pijamale pana in clasa a VII-a. :))