Eu am gânduri mari, da’ să vedeţi ce birou mi-am ales

Cei de la vreaumobila.ro mi-au pus o provocare atât de faină, încât n-o puteam refuza. M-au rugat să le răsfoiesc site-ul, apoi să-mi fac din ce găsesc pe-acolo o cameră de vis.

Problema a venit încă de la început, pentru că habar n-aveam ce fel de cameră voiam (adică dacă să fie dormitor, sufragerie, bucătărie etc.) şi, chiar şi-aşa, lipsit de gusturi fiind, nu voiam să aleg nişte obiecte care să nu se îmbine între ele, ca apoi să veniţi voi şi să râdeţi de alegerea mea. :))

Am zis că ar fi tare inspiraţional să răsfoiesc mobila de-acolo, doar-doar mi-o veni şi mie vreo idee. Am văzut nişte saltele, nişte scaune şi câteva canapele pe care mi le-aş cumpăra chiar azi dacă aş fi om serios, la casa mea. Da’ ce puteam eu, un necunoscător, să scriu despre toate astea?

În cele din urmă am găsit subiectul care m-a coafat cel mai bine. Şi zău de nu-s mândru de mine.

N-am mai pomenit de asta până acum, dar de când am început să înţeleg ce reprezintă meseria de freelancer şi să îmi dau seama ce înseamnă să ai o firmă în care tu eşti singurul angajat, am început să-mi fac în cap tot felul de idei de birouri. Nu că ar fi acum sau după ce-mi deschid o firmă nevoie, da’ să visez e gratis şi frumos.

Am fost condus în starea asta de visare de filmele pe care le văd şi de site-urile pe care se întâmplă să mai intru. Site-uri care nu-s făcute special pentru a vinde sau a prezenta mobilă, dar dacă mai prind pe blogurile din afară câte-un articol despre freelanceri, de multe ori nimeresc şi câte-o poză reprezentativă în care să fie câte-un birou din ăla de vis.

Când am ajuns pe vreaumobila.ro la secţiunea Birouri Manageriale, mi-am dat seama că articolul meu despre asta trebuie să fie, mai ales că am în spate „experienţa” pozelor văzute până acum.

Aşa cum un om care vine de la provincie rămâne uimit de ceea ce vede în capitală, fix aşa am rămas şi eu când am văzut birourile de-acolo. Nu ştiu dacă aşa erau şi până acum în ţara noastră, dar pentru un necunoscător, aşa ca mine, birourile de-acolo arată mult mai bine decât mi-au oferit articolele despre freelanceri.

Am stat şi am analizat mai bine imaginile pe care le aveam eu, cu ceea ce am găsit pe vreaumobila.ro. Care ar fi diferenţa? Multitudinea de monitoare de pe birourile din poze şi toată tehnologia din încăpere. Când m-am uitat mai atent, birourile din pozele de-acolo n-aveau nimic ieşit din comun, ba chiar erau sărăcuţe ca şi design, dar faptul că aveau o grămadă de gadget-uri de ultimă generaţie pe-acolo, mi-a dat impresia că aşa ceva nu poţi vedea în ţara noastră.

Visând cu ochii deschişi, am vizitat fieacare pagină din secţiunea birourilor manageriale şi, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că cel mai potrivit pentru gusturile mele ar fi mobilierul managerial Toledo, pe biroul căruia aş adăuga vreo 2 monitoare şi un laptop.

Tot acum mi-am dat seama că toate produsele din categoria asta sunt făcute cu gust şi arată extraordinar de bine. Totodată, având în vedere că toate-s făcute atât de bine, cred că ceea ce-l face pe cumpărător să aleagă un anumit produs este personalitatea sa, nimic altceva.

Acum sunt curios ce tip de mobilier managerial aţi alege voi din lista de pe vreaumobila.ro şi pentru ce fel de firmă. Sau ce părere aveţi de alegerea pe care am făcut-o eu, că tot veni vorba de oameni care râd de nepriceperea mea în materie de mobilă.

13 Comments

 1. Radu 14 martie 2012
  • Cristian Florea 14 martie 2012
   • Radu 14 martie 2012
   • Cristian Florea 14 martie 2012
 2. Calivita 14 martie 2012
  • Cristian Florea 14 martie 2012
 3. Ana- 14 martie 2012
  • Cristian Florea 14 martie 2012
 4. Mircea 15 martie 2012
  • Cristian Florea 15 martie 2012
   • Mircea 15 martie 2012
 5. Calivita 15 martie 2012
  • Cristian Florea 15 martie 2012

Leave a Reply