Ai testat aplicația Facebook Moments? Te ajută să distribui mai ușor poze cu prietenii

Facebook a anunțat săptămâna trecută că a lansat Facebook Moments în Europa, o aplicație pentru Android și iOS cu ajutorul căreia poți distribui mai ușor poze între prieteni.

Practic, Facebook identifică automat pozele pe care le-ai făcut tu într-un anumit moment, iar dacă e și vreun prieten dintre ai tăi printre acele poze, te întreabă dacă nu cumva vrei să-i trimiți toată seria de fotografii făcută în acel moment. Bineînțeles, asta cu identificarea automată e calea cea mai simplă, că nu-i nicio problemă dacă vrei să selectezi tu câteva poze și să le trimiți cuiva drag.

Mai exact, Facebook Moments te ajută să creezi albume private pe care să le trimiți prietenilor apropiați. Adică vine în ajutorul momentelor în care tu și cineva apropiat mergeți la același eveniment, iar la final vreți să faceți schimb de poze, ca să aveți o colecție comună. Iar la acel album privat de poze pot contribui mai mulți prieteni, nu doar unul singur. Dacă mergeți la o petrecere sau la un concert în gașcă, puteți contribui cu toții la un album comun de poze, iar fiecare își salvează de-acolo ce-i trebuie.

Ideea de a distribui albume private nu e nouă. Chiar și o echipă de români a încercat la un moment dat să facă ceva asemănător printr-un proiect care acum are altă direcție, dar care s-a numit întotdeauna Lifebox.

Revenind la Facebook Moments, eu o să las aplicația instalată pe telefon, pentru că sunt sigur că vor fi momente în care voi avea de distribuit cuiva poze de la un eveniment și în loc să stau să i le trimit prin wetransfer sau să trimit pe Facebook Messenger în calupuri de câte 20 de fotografii, mai bine i le dau pe toate dintr-o singură manevră, mai ales că sincronizarea cu toți prietenii mei de pe Facebook este foarte bine pusă la punct. Dacă testezi și tu aplicația, sunt curios cum ți se pare.

Leave a Reply